UFC

Tony napao Khabiba zbog ismijavanja beskućnika i otkrio: 'Nisam sparirao pet godina, sad hoću!'

Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Tony Ferguson bio je vrlo raspoložen tijekom UFC 249 konferencije za medije na kojoj se susreo s Khabibom Nurmagomedovim pred borbu koju će odraditi 18. travnja. Ujedno prvu borbu za koju Ferguson namjerava sparirati u posljednjih pet godina.

Prvo pitanje velike konferencije za medije odmah je bilo usmjereno prema Fergusonu. Doticalo se činjenice kako je on bivši privremeni prvak kojem je pojao oduzet prije nešto manje od dvije godine te da će sad napokon dobiti priliku osvojiti onaj pravi. Njemu se tako nešto nije svidjelo.

"Nitko meni nije oduzeo pojas, on je ovdje. Hype je stvaran i nadam se da će Khabib doći na borbu. Drago mi je da je danas ovdje", rekao je Ferguson, da bi nakon toga otkrio što će raditi da bi napravio nešto drugačije od ranijih Khabibovih protivnika.

"Ovog puta ću sparirati. Nisam sparirao od borbe protiv Tibaua. Tražim sparing partnere, javite se!", poslao je Tony otvorenu poruku javnosti, usput dodavši podatke za kontakt. Još je otkrio zašto nije sparirao:

"Smatrao sam kako sam diplomirao uz veliki broj vještina koje znam i da ih samo trebam koristiti. Ono što sad radim je taktiziranje. Nemam taticu uz sebe i nemam nekoga da me drži za ruku."

Kad je već spomenuo borbu protiv Tibaua, nju je odradio u veljači 2015. godine, nakon čega je nastupio još sedam puta. Onda se okrenuo Khabiba i detaljima iz njegovog života. Iz nekog razloga je spomenuo njegove sparinge s trenutno najboljim američkim srednjoškolskim hrvačem, Chaseom Saldateom, koji konstantno trenira u AKA dvorani, a nije ostao Khabibu dužan niti za njegov nestašluk iz New Yorka.

"Voliš tući srednjoškolske hrvače? I voliš tjerati beskućnike u New Yorku da rade sklekove te da ih na taj način ismijavaš. Dugujem ti dva komada u trbuh, a ti meni duguješ 20 sklekova nakon što te pobijedim. No, napravit ću ih zajedno s tobom", najavio je Tony, još samo kratko poručivši:

"Ja sam plaćeni ubojica, a sad napokon imam spomena vrijednog protivnika. Ali, ja sam već u njegovoj glavi. Neka digne ruku onaj tko misli da sam mu ušao u glavu."

Tony i Khabib imali su nakon toga žestoko sučeljavanje, na kojem se dokazalo kako je Khabib nervozan, nakon što je šutnuo Tonyjev pojas.

Jedna od najvećih UFC borbi u povijesti ugovorena je po peti put. Do nje je preostalo još šest tjedana i svi se nadaju kako ovog puta neće biti potrebe za otkazivanje. Obojica su to napravili po dva puta. Treća nesreće se, nadamo se, neće dogoditi.

Linker
04. svibanj 2024 00:23