UFC

Tyron Woodley blizu ugovaranja 'najveće borbe karijere', kaže kako su preostale sitnice

Tyron Woodley
 Jason Silva/AGIF / AFP
Borba Tyrona Woodleya i Colbyja Covingtona još nije dogovorena, no Woodley vjeruje kako su blizu

Već mjesecima traju prepucavanja Tyrona Woodleya i Colby Covingtona. Jedan drugog su konstantno optuživali za odbijanje međusobne borbe, no negdje krajem lipnja se napokon počeo stvarati dojam da bi borba mogla biti dogovorena. Obojica su govorili kako su spremni, jedino se nisu mogli usuglasiti oko datuma, da bi se onda oko te teme pojavilo zatišje. Woodley je sad otkrio kako pregovori traju te da vjeruje da su napokon blizu dogovaranja borbe koju je on nazvao najvećom u svojoj karijeri.

"Colby Covington bit će moj idući protivnik. Trenutno čekamo datum. Poprilično sam uvjeren da ćemo biti glavna borba na ESPN+, u Fight Nightu. Mislim da smo jako blizu. Rujan ili listopad, borba će se dogoditi", rekao je Woodley u podcastu s Mikeom Swickom.

Woodley je u situaciji gdje u idućoj borbi mora doći do pobjede, ako želi i dalje ostati relevantan u kategoriji. I to namjerava napraviti protiv jednog od najopasnijih mogućih protivnika.

"Velika je to borba, vjerojatno najveća borba moje karijere. Zbog cijele situacije. On je govorio puno sranje, ali vjerujem da shvaća kako je došlo vrijeme za nešto više. Rekao je previše toga i morat će živjeti s tim. Ima posao pokušati me pobijediti. Uostalom, proziva me već tri ili četiri godine. Odavno je došlo do toga da je ovo između nas osobno. Niti jedna borba mi neće ovoliko značiti. S Kamaruom Usmanom i Gilbertom Burnsom nisam imao nikakvog animoziteta. Prema Colbyju to itekako osjećam. Bilo je tu i nekih boraca protiv kojih sam osjetio potrebu biti dobar jer su oni u tom trenutku izgledali strašno dobro. Carlos Condit, Robbie Lawler, Darren Till, svi su djelovali monstruozno, borci su to kojima sam morao donijeti vatru, jer bi ju inače oni donijeli meni. Donijet će mi to i Colby, s tim da ću sad po prvi put imati protivnika i na konferenciji za medije", smatra bivši prvak.

Woodley trenutno iza sebe ima dva poraza sudačkom odlukom, no u oba je izgubio svih pet rundi. Mnogi smatraju kako je potrošen borac i kako ga to isto čeka protiv Colbyja. Ipak, on vjeruje da mu je u tim borbama nedostajala spomenuta motivacija, koje mu protiv Covingtona ne bi trebala biti problem. Uostalom, Covington se svojim istupima potrudi da njegov svaki protivnik u borbu ulazi maksimalno motiviran.

Linker
01. svibanj 2024 15:30