UFC

Colby Covington: ‘Ian Garry mora dokazati da je ozbiljan, želim protivnika koji će me odvesti do novog napada na pojas‘

Colby Covington

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Četvrtorangirani UFC-ov velteraš vjeruje kako može izboriti četvrti napad na pojas

Ian Garry već neko vrijeme ima jasnu metu. Colby Covington na nišanu je mladog neporaženog Irca. Garry vjeruje kako je došlo vrijeme za obračun s nekim od top 5 izazivača unutar velter kategorije, a Covingtona je označio kao idealnu metu.

Osim Colbyjevog četvrtog mjesta u poretku izazivača, još veći razlog zbog kojeg Garry želi biti zaključan u kavezu s Colbyjem, svakako je Colbyjev ‘‘dug jezik‘‘. Covington se krajem prošle godine pridružio ‘‘paljbi‘‘ koju je MMA javnost usmjerila ka Garryju i njegovoj ženi Layli Machado Garry.

Mnogi pamte kako je Covington na konferenciji za medije uoči UFC 296 eventa zatražio da podignu ruku ‘‘svi oni koji su spavali s Laylom‘‘, a ruku je između ostalih podigao i on sam. Garry je također trebao biti dio te konferencije za medije, ali borbu protiv Vicentea Luquea otkazao je zbog upale pluća i nije se pojavio na pressici. Colby je iskoristio odsustvo Garryja i bio je to samo jedan od Colbyjevih verbalnih napada na Garryjevu obitelj, a mladi Irac spreman je krenuti u osvetnički pohod.

Niti jedan od ove dvojice boraca trenutno nemaju ugovoren meč i sasvim logičan potez ‘‘matchmakera‘‘ bilo bi uparivanje Garryja i Colbyja. Međutim, Colby nije najsigurniji hoće li doći do tog meča.

‘‘Postoji taj jedan dečko koji me proziva. Taj tip, Ian Garry, on je nitkov. Dao sam mu određene uvjete i rekao sam mu: ‘Hej, ako se želiš boriti protiv mene, moraš mi pokazati da si ozbiljan u vezi posla‘, jer kad ja odrađujem posao, uvijek ga ozbiljno odrađujem. Pojavim se na svakoj borbi i nikada nisam otkazao meč. Bio sam ozlijeđen i bolestan, ali uvijek se pojavim i odradim svoj posao, zato što volim UFC kao najveću organizaciju na svijetu.

Dakle, on (Garry) mora pokazati da je ozbiljan. Trebao je biti na mojoj posljednjoj konferenciji za medije, ali dan prije pressice otkazao je svoj dolazak jer je znao da ću ja biti tamo i da ćemo imati prepirku. To mi pokazuje da on nije ozbiljan.‘‘, poručio je Colby u ‘‘Twins Podcastu‘‘.

U nastavku razgovora Covington je istaknuo kako se nada nastupu tijekom UFC-ovog ‘‘International Fight Weeka‘‘, što bi značilo da Covington cilja na UFC 303 event. Radi se o priredbi koju će predvoditi Conor McGregor i Michael Chandler, a nema sumnje da će taj event privući ogroman interes javnosti. Sigurno Covington želi priliku za pojaviti se na istoj konferenciji za medije na kojoj će se naći i McGregor, ali preostaje nam vidjeti hoće li UFC uvrstiti Colbyja na taj spektakularni event.

Colbyja u kavezu nismo gledali od 12. mjeseca prošle godine. ‘‘Chaos‘‘ je tada pružio jednu od najlošijih izvedbi u svojoj karijeri. Iako je pojas prvaka bio ulog, Covington je odradio katastrofalan meč protiv Leona Edwardsa i poražen je jednoglasnom odlukom sudaca. Colby vjeruje kako postoji mogućnost da izbori revanš s prvak.

‘‘Imam nedovršenog posla nakon posljednjeg meča s Leonom Edwardsom, tipom koji sada drži titulu. Slomio sam stopalo tijekom prvih pet sekundi borbe. Bacio sam ‘kick‘ i slomio stopalo na tri različita mjesta. To nije bila moja večer, ali sada želim bilo koga tko će me odvesti do nove borbe za pojas.‘‘, zaključio je Colby.

Linker
15. svibanj 2024 00:24