UFC

UFC bi meč Khabiba i Masvidala skupo koštao, 'Gamebred' se prisjetio zašto je pobjegao iz lake kategorije

 Brazil Photo Press/ AFP
Jorge Masvidal voljan se vratiti u laku kategoriju, ali samo ako ponuda UFC-a bude zadovoljavajuća.

Prošlo je pet godina otkako smo Masvidala posljednji put gledali u lakoj kategoriji. Danas jedan od najboljih velteraša otkriva da se na veliku promjenu odlučio nakon što je intravenozna terapija zabranjena u UFC-u.

"Tad sve više nisam mogao spuštati do 70 kilograma", priča Jorge u 'The Halfcast Podcastu'.

'Gamebredov' posljednji meč u lakoj bio je onaj u kojem ga je podijeljenom odlukom sudaca svladao Al Iaquinta, a priča o njegovom povratku u tu kategoriji zakotrljala se nakon što se pojavila ideja okršaja s Khabibom Nurmagomedovom.

"Bio bih zainteresiran ako iz UFC-a stigne ponuda koju ne mogu odbiti. Skidanje kilograma za mene bi u ovom trenutku bilo nešto prestrašno. Nisam već neko vrijeme toliko spuštao kilažu. Nedugo nakon što su iz UFC-a maknuli intravenoznu terapiju više nisam mogao doći do 70 kilograma. Upravo sam se zato čim prije preselio u velter. Sada bi mi novo spuštanje u laku donijelo puno patnje. U velteru sam na pet posto tjelesne masnoće. Ostalo je voda, oko 18-19 kilograma je samo voda", otkriva Masvidal.

Da je dolazak u velter ispao pun pogodak, pokazalo se u 2019. tijekom koje je Jorge upisao tri brutalne pobjede prekidom i za sebe zaradio status jedne od najvećih zvijezda današnjice. Masvidalov idući meč trebali bi gledati u srpnju za kada UFC planira njegov okršaj s prvakom Kamaruom Usmanom.

Linker
05. svibanj 2024 00:49