UFC

UFC prisiljen pronaći novu lokaciju za Poiriera i Hookera, Dustin sumnja da će se borba održati

Dustin Poirier
 screenshot/Youtube
Američka savezna država Kalifornija donijela je novu odluku prema kojoj se otkazuje održavanje svih planiranih manifestacija na njihovom prostoru do kraja svibnja. Prema tome, UFC će neovisno o ostalim okolnostima morati pronaći novu lokaciju za svoj 175. Fight Night. No, njegova glavna zvijezda, Dustin Poirier, već od ranije vjeruje da će ta cijela priredba biti odgođena za neki kasniji datum.

Iako UFC ima čak četiri priredbe na rasporedu prije UFC Fight Nighta 175, koji je bio planiran za 16. svibnja, novi problemi pojavili su se upravo oko tog programa nakon što je isti i službeno ostao bez mjesta održavanja. Zabrana održavanja manifestacija u Kaliforniji glavni je razlog što je Bellator otkazao svoje dvije planirane priredbe, no UFC se vjerojatno neće tako lako predati, posebno ako uspije izvesti održavanje neke od ranijih priredbi.

Ipak, Dustin Poirier ima više razloga zašto smatra da do borbe tog planiranog datuma neće doći, unatoč tome što mu iz UFC-a dolaze poruke kako je i dalje sve u planu te da se nastavi pripremati.

"Iskreno, ne vjerujem da će doći do borbe, nemam dobar osjećaj. Jednostavno, ne postoje uvjeti za adekvatan trening. Imam svoju vlastitu dvoranu gdje treniram s dvojicom kolega koji se pridržavaju svih mjera, ali to je to. Mogu udarati vreće i grapplati, mogu se dovesti u fizičku spremu, no ne mogu raditi ono što mi treba za pripremiti se za borbu tako visokog nivoa. Ne znam niti kakvi su uvjeti kod mog protivnika i može li on trenirati. Tako da mi se čini da će borba biti odgođena za kasniji datum", rekao je Poirier u razgovoru s Arielom Helwanijem na ESPN-u, dodavši nešto o situaciju u American Top Teamu na Floridi, gdje bi se trebao pripremiti:

"Čak i da sada odem, tko će biti u dvorani? Čuo sam se s trenerom i on mi je rekao kako je trenutno dozvoljeno da odjednom u dvorani budu jedan borac, jedan trener i jedan trening partner i da je sve posloženo po strogom rasporedu samo za one koji imaju ugovorene borbe. Dakle, dvorana zapravo niti ne radi. UFC mi govori da se pripremim i to je informacija koju ja imam. Rekli su mi da će se priredbe održati, no u drugom gradu."

Ipak, ako se u međuvremenu otvori prilika za uskočiti na UFC 249, 18. travnja, to neovisno o svome stanju ne namjerava odbiti.

"Naravno da bih takvu priliku apsolutno prihvatio. Ovo nije nepoštovanje prema Danu Hookeru, ali protivnici kao on će uvijek biti tu. Uvijek će biti zabavnih borbi s momcima koji tek dolaze i koji su u sjajnim nizovima. Ali, za takvu borbu moram biti sto posto spreman. Onakve prilike se ne pojavljuje često i za njih je situacija drugačija", objasnio je.

UFC Fight Night 175 u početku ove krize nije bio kompletiran. Zapravo, tek je sedam borbi neslužbeno nalazilo na njegovom programa. To je zapravo još jedan razlog zašto su male šanse da se isti održi. Jer teško da će UFC u ovim trenucima ikome ići ugovarati borbe za bilo koju priredbu, kad je oko svih velika neizvjesnost postoje li ikakvi uvjeti za održavanje.

Linker
01. svibanj 2024 14:53