UFC

Bomba od strane Dane Whitea! Službeno je potvrđen povratak Conora McGregora, najavljen je i novi meč Islama Makhacheva

Conor McGregor

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik počastio je javnost odličnim vijestima

Tek što je završio spektakularni UFC 300 event, Dana White odlučio je fanove počastiti novim poslasticama. Naime, UFC-ov predsjednik na konferenciji za medije nakon UFC 300 priredbe otkrio je tri super zanimljiva meča koja ćemo gledati u narednom periodu.

Prije svega, White je najavio dva meča koja će se održati u sklopu UFC 302 eventa. Islam Makhachev branit će pojas lake kategorije protiv Dustina Poiriera, dok će Sean Strickland tražiti povratak pobjedama u meču protiv Paula Coste. Oba borca poražena su u posljednjim nastupima, ali pobjednik u ovom meču približit će se napadu na pojas.

UFC 302 event na rasporedu je 1. lipnja (šesti mjesec) i održat će se u Newarku, gradu unutar savezne države New Jersey. Makhachev i Poirier predvodit će tu priredbu, a očekuje se da Strickland i Costa dobiju ulogu ‘‘co-main eventa‘‘.

Osim potvrde ovih dvaju mečeva, Dana White potvrdio je nešto što MMA fanovi jako dugo čekaju. Napokon je službeno najavljen povratak Conora McGregora, najveće MMA zvijezde. McGregor je završio svoje obaveze sa snimanjem i promoviranjem filma ‘‘Road House‘‘ te je napokon spreman vratiti se sportu koji ga je proslavio.

Ime protivnika nije iznenađujuće. Michael Chandler očekivano je potvrđen kao ‘‘Notoriousov‘‘ protivnik, a poznat je i datum njihovog obračuna. McGregor i Chandler borit će se na UFC 303 eventu, odnosno 29. lipnja (šesti mjesec) u Las Vegasu. Dakle, šesti mjesec donosi nam dva UFC-ova ‘‘PPV‘‘ eventa, a glavne borbe večeri na oba eventa zbilja su fenomenalne.

Borba između McGregora i Chandlera ugovorena je na pet rundi, u velter kategoriji (-77 kg). Okupljeni novinari oduševljeno su reagirali na vijest o povratku McGregora, a vjerujemo da će oduševljeni biti i brojni MMA fanovi.

McGregora smo u kavezu posljednji put gledali još u sedmom mjesecu 2021. godine. Tada je Irac pretrpio težak lom noge u meču protiv Dustina Poiriera, a gotovo tri godine čekat ćemo njegov povratnički meč. Nadamo se da neće biti ozljeda i neplaniranih otkazivanja tijekom procesa trening kampa.

Linker
18. svibanj 2024 00:08