UFC

AKA napravio veliki ustupak prvaku: 'U dvoranu smije samo Khabib!'

Khabib i Umar Nurmagomedov
 Instagram
Khabib Nurmagomedov nastavlja svoje pripreme za UFC 249 borbu protiv Tonyja Fergusona, a njegov tim osigurao mu je najbolje moguće uvjete za trening u sigurnim uvjetima.

Za UFC-ovog prvaka lake kategorije nema govora o odgodi nastupa pa tako niti odgodi priprema koje su trenutno u onoj glavnoj fazi. Khabib Nurmagomedov namjerava se 18. travnja svakako boriti i upravo s tom misli ide prema naprijed. Takav je stav i njegovog trenera Javiera Mendesa, inače vlasnika American Kickboxing Academyja koji je napravio sve moguće ustupke svom trenutno najboljem borcu.

"U dvoranu smije samo Khabib i to je to. Nikome drugom nije dozvoljeno doći, moramo Khabibu napraviti sigurne uvjete", rekao je Mendes u razgovoru za ESPN, da bi onda dodao: "Sve radi u potpunoj privatnosti. Nema nas puno, ali radimo sve po planu."

To bi značilo kako osim Khabiba u dvoranu smije njegov najuži tim u kojem se nalaze njegov bratić Umar Nurmagomedov i prijatelj Islam Makhachev, koji bi također trebali nastupiti na UFC 249 programu.

No, pokraj ovoga svega, problem bi mogla stvoriti vjerojatno zabrana napuštanja SAD-a za njegove državljane ili druga opcija koja bi uključivala mogućnost odlaska, ali nemogućnost povratka sve do ukidanja restrikcija. To bi moglo ugroziti dolazak Tonyja Fergusona na borbu, gdje god ona na kraju bude prebačena. Za sada najbolje kotira Dubai.

"Khabib očekuje tog se datuma boriti pa čak i da se nešto dogodi s Tonyjem. Očekujem protivnika iz vrha, bilo koga. Nakon toga bi se vratio na Tonyja, no sad prije svega očekuje da će se boriti. Ne namjerava odustati ako se to dogodi s Tonyjem. On je samo prva opcija jer je trenutno najbolji borac protiv koga bi se mogao okušati. Zbog toga se Khabib prije svega želi boriti protiv njega. Khabibov stav je takav kao da se borba svakako održava i na taj način od nastavlja s treningom", zaključio je trener UFC-ovog prvaka lake kategorije.

Linker
20. travanj 2024 01:53