UFC

Anderson Silva htio se umiroviti još prije Weidmana

Weidman vs. Silva
 screenshot
Anderson Silva imao je namjeru umiroviti se još prije prve borbe protiv Chrisa Weidmana, da bi onda promijenio mišljenje i odlučio to napraviti nakon nje. Ipak, splet okolnosti bio je takav da je on nastavio karijeru i to zato jer je ono što se dogodilo u drugoj borbi protiv Weidmana shvatio kao poruku od Boga.

Ovog mjeseca svoj 45. rođendan proslavio je jedan od najvećih boraca u MMA povijesti, Anderson Silva. Tim putem UFC je odradio veliki razgovor s njim u kojem je jedna od tema bila njegova borilačka dugovječnost. A zapravo ona nije trebala biti takva, posebno ako se pogleda na to kako je izgledao jedan njegov sastanak s Danom Whiteom i braćom Fertitta održan prije čak osam godina.

"Želim prestati, želim vrijeme za sebe i svoju obitelj. Radim ovo već godinama i mislim da gubim odnos sa svojom djecom. Samo neprestano treniram, mislim da više ne mogu tako", ispričao je Silva što je na sastanku 2012. godine rekao Dani Whiteu i braći Fertitta. No, onda je ipak pristao na borbu protiv Chrisa Weidmana u srpnju 2013. godine. Konačni rezultat bio je njegov teški poraz i gubitak titule.

"Jednog sam se dana samo našao u pripremnom kampu za borbu protiv Weidmana, a već tada sam se osjećao zasićeno. Nikad prije nisam koristio izraz 'ako pobijedim', ali prije te borbe sam supruzi najavio da ću ako pobijedim u toj borbi prestati sa svime", dodao je.

Epilog nije bio onakav kakvom se nadao te je nešto više od pet mjeseci kasnije prihvatio i revanš. Ovog puta uvjeren kako će mu to biti posljednja borba. Ali, ono što se u njoj dogodilo bilo mu je znak da još nije došlo vrijeme za kraj.

"Da sam pobijedio u toj borbi sigurno bih prestao sa svime, ne bih se više borio. No, slomio sam nogu i mislim kako je to bila poruka od Boga da još nije moje vrijeme za prestati. Kao da mi govori da sam toliko dugo radio da bih došao do tamo i zašto onda odustati. Mislim da su to neke unutarnje poruke koje ostavljaju bitan dojam", ispričao je.

Ipak, nakon te borbe više nikad nije bio onaj stari. Istina, savladao je Nicka Diaza, ali ta pobjeda mu je oduzeta zbog doping pada. Nakon toga je slavio tek jednom u idućih pet nastupa, a i za tu pobjedu protiv Dereka Brunsona mnogi smatraju da mu je dodijeljena na račun ugleda.

Trenutno je u situacija da kao najstariji borac na UFC rosteru čeka iduću borbu. Nikako nema namjeru nakon tako sjajne karijere umiroviti se u situaciji u kakvoj se trenutno nalazi.

Ispod teksta možete pogledati cijeli razgovor.

Linker
04. svibanj 2024 14:29