UFC

Andrade se ne žuri u borbu protiv Valentine: 'Mogu prije toga odraditi još dvije borbe'

Jessica Andrade
 screenshot
Jessica Andrade misli da ne bi bilo pošteno kad bi ona automatski postala izazivačica muha kategorije

Pobjedom koju je ranije ovog mjeseca ostvarila protiv Katlyn Chookagian, Jessica Andrade je od svoje protivnice preuzela prvu poziciju ljestvice izazivačica muha kategorije i fanovi je već vide kao idućuprotivnicu prvakinje, Valentine Shevchenko, ujedno i kao najveću prijetnju možda i najdominantnijoj prvakinji današnjeg MMA-a.

No, sama bivša prvakinja slamka kategorije, unatoč impresivnoj izvedbi, smatra kako nije zaslužila već nakon jedne borbe u kategoriji dobili tu čast i priliku. Odnosno, vjeruje da neovisno o rezultatu nije pošteno da preskoči neke djevojke koje su u samom vrhu već neko vrijeme i koje strpljivo grade svoj put.

"Ovo je pravi put, korak po korak. Još jedna borba i vjerujem kako se onda mogu boriti za titulu. Trebam se boriti protiv cura koje već stoje u redu, ne mogu nemati poštovanja prema tome. Znam kako je čekati svoju priliku, vjerovati da je napokon došlo tvoje vrijeme, a da onda se samo netko pojavi i preskoči te. Vjerujem da ćeme UFC upariti protiv Calvillo ili Murphy", izjavila je Andrade za Combate, a prenosi Bloody Elbow.

Kategorija je trenutno u takvoj situaciji da se jednu poziciji iza nje nalazi upravo Chookagian, onda slijedi izazivačica Maia, koja će se protiv prvakinje boriti 21. studenog te Cynthia Calvillo, koja je također u kategoriji odradila tek jedan nastup. Štoviše, gleda Andrade vrlo realno na situaciju pa nema ništa protiv niti da prije napada na titulu odradi dva nastupa.

"Moramo imati poštovanja i čekati rezultat borbe između Valentine i Jennifer. Prvakinja će se sigurno htjeli malo odmoriti. Znamo koliko su naporne pripreme i svatko nakon borbe želi odmoriti. Dok se sve to dogodi, proći će vremena. UFC će mi do sada vjerojatno ugovoriti još jednu ili dvije borbe. Tko zna, možda se budem borila i dva puta prije borbe za titulu", otkrila je.

Andrade je u muha kategoriju prešla nakon dva poraza u nizu unutar slamka kategorije. Prvi je doživjela od Weili Zhang u borbi za titulu, dok joj je drugi nedavno nanijela Rose Namajunas u njihovom revanšu. Pobjedom nad Chookagian postala je prva borkinja u UFC povijesti s pobjedama u tri različite kategorije.

Linker
19. travanj 2024 10:27