UFC

Anthony Pettis vraća se u laku kategoriju borbom na prvom eventu u 2020. godini

Anthony Pettis
 Instagram
Nakon dva nastupa u velter kategoriji, uz polovičan uspjeh, Anthony Pettis vraća se u svoju primarnu kategoriju čiji je svojevremeno bio prvak. Novi nastup do 70 kilograma odradit će 18. siječnja na prvoj UFC priredbi u 2020. godini, a tamo ga čeka borba protiv Carlosa Diega Ferreire.

32-godišnji Pettis (22-9, 9-8 UFC) prošle je godine sve iznenadio odlaskom u velter, no nakon senzacionalne pobjede nad Stephenom Thompsonom odlučio je u toj kategoriji i ostati. Ipak, u drugom se nastupu nije najbolje proveo. Dogodilo se to u kolovozu ove godine, na UFC 241 priredbi, gdje je bolji od njega bio Nate Diaz. Pettis je u toj borbi imao značajan fizički deficit i bilo je jasno kako bi mu povratak u laku kategoriju trebao biti idući potez.

To se pretpostavljalo već nakon što su se pojavile informacije kako bi se trebao boriti protiv Donalda Cerronea, no ta borba nikad nije službeno potvrđena, a sada je jasno kako se radilo samo o glasinama. Umjesto toga, Pettisa će u povratničkoj borbi lake kategorije čekati borac kojem je potreban baš jedan takav "skalp" za dodatni iskorak prema vrhu.

Radi se o Carlosu Diegu Ferreiru (16-2, 7-2 UFC), Brazilcu koji trenutno plovi na pobjedničkom nizu u trajanju od pet borbi. Posljednji trijumf upisao je u rujnu, kad je na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju savladao Mairbeka Taisumova, tako prekinuvši impresivan niz čečenskog nokautera. Tom borbom je uspio sebe promovirati među one koji imaju potencijala za napraviti dobar posao, a borba protiv bivšeg prvaka uvijek je dobar izlog.

Pettis se već neko vrijeme ne uspijeva vratiti formi barem djelomično blizu onoj kad je bio prvak. Zapravo, od tog vremena, a to je bilo sad već davne 2014. godine, nije uspio spojiti dvije pobjede. Posljednjih osam borbi na svaku pobjedu veže poraz i obrnuto pa bi tim nizom u ovoj borbi trebao slaviti. No, protiv sebe će imati protivnika gladnog uspjeha koji nikako ne namjerava propustiti priliku koju mu je promocija pružila.

Priredba koja se održava 18. siječnja prvobitno je trebala biti UFC 246 kojeg bi predvodio povratak Conora McGregora. No, kako je to odloženo vjerojatno za veljaču, trenutno se ne zna što će biti s ovom priredbom, tj. hoće li se naći u UFC on ESPN seriji ili kao Fight Night na ESPN+ servisu. Osim ove borbe potvrđeno ih je još nekoliko, tako da je sigurno kako će se priredba održati. Ovih dana trebali bi biti poznato gdje.

Linker
19. travanj 2024 23:49