UFC

Anthony Smith: 'Frustrira me poraz od čovjeka kojeg znam da mogu pobijediti'

Aleksandar Rakić i Anthony Smith
 screenshot
Nakon poraza od Aleksandra Rakića, Anthony Smith smogao je snage izaći pred medije

Anthony Smith nije imao puno toga za reći nakon poraza koji nikako nije očekivao. Osim toga, poraz je doživio na način kakav također nije očekivao niti u najgorim scenarijima. Aleksandar Rakić je u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 175 bio bolji u apsolutno svakom segmentu borbe. Ipak, pokušao je Smith pronaći nešto za opravdati svoj strašno loš nastup.

"Nikad nisam bio jedan od onih koji traže dodatne kategorije, no u tom smjeru moj mozak nakon posljednjih par borbi odlazi. Jednostavno sam prevelik za kategoriju do 84 kilograma, a ovdje konstantno protiv sebe imam sve veće, snažnije, više i duže momke. Nevjerojatno su snažni. Ja sad imam neke bitne odluke za donijeti po pitanju karijere. Jako me frustrira poraz od čovjeka kojeg znam da mogu pobijediti", prvo je što je Smith rekao nakon borbe u kojoj nije uspio napraviti gotovo ništa.

Rakić je napravio sve kako je isplanirao i nije Anthonyju dao priliku vratiti se u borbu niti u jednom trenutku. Shvaća Smith da se morao bolje prilagoditi.

"Dakle, u prvoj rundi sam mu ostao u dometu udaraca nogama što je očito bilo jako glupo od mene. Prebio mi je nogu, nakon čega smo ušli u klinč i grappling. Tamo sam se osjećao dobro, no on je bio jednostavno strašno jak, strašno velik. Nisam imao niti malo prostora. Mislim kako je zapravo najviše presudilo to što je toliko velik i snažan", dodao je još nešto o tome što misli koji su bili presudni faktori.

Kao što je sam rekao, Anthony sam mora donijeti neke važne odluke po pitanju nastavka karijere.

"Srednja kategorija je nevjerojatno težak posao. To je potpuna promjena stila života, samo to je posao od godinu dana. Nije da mogu samo otići u pripremni kamp, odabrati dijetu i skinuti kilograme. No, to je i dalje jedna od opcija. Druga je da uzmem malo vremena i osnažim se. Odluka je ispred mene", zaključio je Smith koji je ovako spojio dva uvjerljiva poraza u nizu.

Linker
15. travanj 2024 12:47