UFC

Askren se umirovio zbog problema sa zdravljem, mora na operaciju nakon koje nema povratka borbama!

 Screenshot (YouTube, ESPN)
Ben Askren odlučio se povući u mirovinu i tu je odluku sam potvrdio u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Bivši ONE Championship i Bellator prvak službeno je objavio odlazak iz MMA-a, a iza njegove odluke stajali su i zdravstveni problemi.

Prema Askrenu, odluka je pala nakon što su mu doktori otkrili da mora na operaciju kojom će mu zamijeniti kuk. Samim time postalo je jasno kako više neće biti sposoban za natjecanje, pogotovo na jednom ovakvom nivou i u jednom ovakvom sportu.

"Povlačim se iz MMA-a, ali i iz svačega. Imam problema s kukom i napokon sam prošao kroz sve sa svojim doktorom. Magnetsku rezonanciju sam zapravo napravio još prije moje posljednje borbe i pokazalo se da moram zamijeniti kuk. To bi bilo to od mene. O ovome razmišljam već tjedan dana. Zahvalan sam za sjajnu karijeru iako njen kraj nije bio onakav kakav sam želio", otkrio je 35-godišnji Askren.

Iako je u posljednja dva nastupa ubilježio jedina dva poraza u karijeri, Askren ostaje pri tome da su problemi s kukom ti koji su presudili.

"Otkako sam se vratio imam problema s kukom. Već tri do pet godina. Nakon povratka sam počeo trenirati u prosincu i tad je situacija postala loša. Posjetio sam svoje doktore i tamo primio injekciju plazme bogate trombocitima. To mi je osjetno pomoglo oko boli, ali ne i oko pokretnosti. Rendgenski snimak je pokazao da nisam u dobrom stanju, ali doktori su mi rekli da mogu nastaviti pa da će me 'popraviti' kada odlučim završiti sa svime. U kolovozu je sve ponovno postalo poprilično loše i ponovno sam posjetio doktore, primio novu injekciju plazme bogate trombocitima, no ovaj put mi to nije toliko pomoglo. Konzultirao sam se s liječnicima i predložili su mi da obavim magnetsku rezonanciju prije borbe. Njihova ju je namjera bila nakon meča pregledati i pobrinuti se oko kuka. Rekli su da će zamjena biti potrebna kad tad. Novi sastanak stigao je nakon borbe i tad su mi rekli da je zamjena neizbježna. Razgovarao sam s tri ili četiri doktora i svi su oni uglavnom zaključili da to znači i kraj karijere", objasnio je elitni velteraš koji je postao jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda.

Popularni 'Funky' tako se povlači iz MMA-a s profesionalnim omjerom koji broji 19 pobjeda, dva poraza i jedan 'no contest'. UFC-u se priključio početkom 2019. godine kao dio velike razmjene u kojoj je prema ONE Championshipu krenuo Demetrious Johnson.

Askrena su mnogi smatrali jednim od najboljih hrvača u slobodnoj borbi, a svoje je vještine imao prilike pokazati i na Olimpijskim igrama 2008. godine gdje je kao predstavnik SAD-a upisao jednu pobjedu, ali potom i poraz koji ga je koštao nastavka natjecanja.

Do dolaska u UFC bio je neporažen kao MMA borac. Za najjaču svjetsku MMA promociju debitirao je u ožujku ove godine pobjedom nad bivšim prvakom Robbiejom Lawlerom. Nakon toga je upisao dva poraza, a onaj u meču s Demianom Maiom ostat će zabilježen kao njegov posljednji meč u karijeri.

Linker
19. travanj 2024 16:45