Bader se javio Jonesu i ponudio mu drugu opciju

Najava Jona Jonesa kako će napustiti poziciju UFC-ovog prvaka poluteške kategorije brzo se proširala MMA zajednicom pa je na to reagirao i njegov nekadašnji protivnik, a danas Bellatorov dvostruki prvak, Ryan Bader.

Bader i Jones borili su se u veljači 2011. godine za poziciju izazivača te ujedno i za poziciju nove UFC-ove mlade zvijezde, a Jones je upisao pobjedu čime je krenuo u svoju šampionsku avanturu koja traje i dalje. Bader je godinama ostao dio UFC-ovog vrha, no 2017. godine napustio je promociju i prešao u Bellator, gdje je s vremenom došao do naslova prvaka dvije najteže divizije.

 

On je na Jonesovu objavio reagirao tako da mu je odlučio pružiti podršku te ga podsjetiti da postoje i druge opcije osim UFC-a, natuknuvši želju za novom borbom između njih dvojice.

"Učini ono što je najbolje za tebe Jonny. No, uvijek je tu i druga opcija. Bellator bi nam rado pružio priliku da ponovno odradimo borbu. Respekt!", napisao je Bader.

Koliko god ovako nešto zvuči zanimljivo, trenutno je neizvedivo. Jednostavno, teško da si itko može zamisliti situaciju u kojoj bi UFC otpustio Jonesa, odnosno lišio ga njegovog ugovora da bi ovaj mogao nastupati negdje drugdje. Tako je jedna stvar sigurna. Ako se Jones želi nastaviti boriti, to bez ikakve sumnje može biti jedino u UFC-ovom Octagonu.

UFC na Jonesove namjere nije reagirao, a pitanje je hoće li biti ikakve reakcije dok on tako što ne odradi i službeno. Dok je riječ tek o upisu na Twitteru, Jonesova titula prvaka i dalje je sigurna.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!