UFC

Bellatorova prvakinja želi Shevchenko unatoč vlastitoj prognozi koja joj nikako ne ide u korist

Ilima Lei MacFarlane
 screenshot/Youtube
Neporažena Bellatorova dominantna prvakinja muha kategorije, Ilima-Lei MacFarlane (11-0), voljela bi se okušati protiv Valentine Shevchenko, iako je prognozirala da bi ju ova u devet od deset borbi vrlo lako savladala. No, ona vjeruje da joj se može dogoditi ta jedna prilika koju bi onda iskoristila.

Ilima-Lei MacFarlane neporažena je Bellatorova prvakinja muha kategorije koja je u toj diviziji druge najveće svjetske promocije do sada nastupila deset puta i niti jednom nije bila ugrožena. Naravno, kako i UFC ima uvjerljivu prvakinju iste kategorije, više puta su se postavljala pitanja na temu toga kako bi MacFarlane prošla u borbi protiv Valentine Shevchenko. Često je ona odgovarala na to pitanje, uz dodatak kako bi se voljela boriti protiv nje.

Sve to dovelo je do Twitter objave jednog fana, koja je prikazana tijekom Iliminog gostovanja u A-Side podcastu MMA Fightinga. Naime, isti se upitao zašto Ilima spominje Valentinu kad je očito da bi izgubila od Jessice Eye ili neke druge UFC djevojke koja nije na samom vrhu. MacFarlane se nije osvrnula na drugi dio te objave, ali se zato vrlo zanimljivo okrenula Valentini.

"Više puta su me pitali za nju i moj je odgovor uvijek iskren i realan. Prije svega moram reći kako se borba prvakinje dvije promocije neće dogoditi jer UFC to radi. Da moram prognozirati, devet od deset puta Valentina bi me pobijedila, no meni treba taj jedan. U borbi se može svašta dogoditi. Ovo sve govorim iz respekta jer je ona borkinja koja se bavi ovim cijeli život i prava je zvijer. Ja se ovim bavim tek jedan djelić vremena koliko ona", rekla je Ilima.

Onda je okrenula priču i odlučila je izreći svoju teoriju po kojoj je ona zapravo zaslužna za to što je Valentina Shevchenko uopće postala UFC prvakinja.

"Bellator me je kontaktirao 2015. godine kad sam postajala profesionalka i rekli su mi da osnivaju muha kategorije koju UFC u tom trenutku nije imao. Ja sam otišla kod njih i počela napredovati, da bi mi sredinom 2017. godine Scott Coker rekao da namjeravaju okruniti prvakinju. UFC je u to vrijeme planirao Ultimate Fighter sezonu perolake kategorije. Muha kategoriju, unatoč zahtjevima borkinja nisu imali u planu. Otkazali su planirani Ultimate Fighter iako su već borkinje osigurale mjesto u showu i to samo par tjedana prije nego se trebao krenuti snimati. Umjesto toga su napravili turnir u muha kategoriji i odlučili okruniti prvakinju. Dakle, da nije bilo mene, moje titule i Scotta Cokera, UFC uopće ne bi imao kategoriju. Ego Dane Whitea je takav da su onda i oni morali imati muha kategoriju i prvakinju. Odjednom, kad je to napravio Bellator, morali su i oni. Nema na čemu, Valentina", ispričala je MacFarlane.

Pobjednica spomenute sezone Ultimate Fightera bila je Nicco Montano, no ona svoju titulu nije niti jednom branila i ista joj je oduzeta nakon što je Valentini Shevchenko dva puta otkazala. Trenutna prvakinja je na kraju osvojila UFC titulu pobjedom protiv Joanne Jedrzejczyk.

Ilima je u međuvremenu nastavila graditi svoju karijeru u Bellatoru. Kako trenutno stvari stoje, tu promociju čija je jedna od većih zvijezda, ova djevojka s Havaja nema nikakvu namjeru napuštati.

Linker
26. travanj 2024 23:12