UFC

Bijesni Covington sucu Goddardu: 'Opljačkao si me...!'

Colby Covington
 screenshot
Uoči posljednje, pete runde glavne borbe UFC-a 245 suci su meč između Usmana i Covingtona bodovali 1X 3-1, 1x 1-3 i 2-2. No, neizvjesnosti na koncu nije bilo jer je aktualni prvak prekidom stigao do pobjede i obrane pojasa u velter kategoriji.

No, mnogi će reći da je prekid bio preuranjen s obzirom na prilično neizvjesnu završnicu i činjenicu da se Covington inteligentno branio u trenutku kada je završio na leđima od posljedica snažne desne ruke. Sudac Marc Goddard je požurio prekinuti dvoboj i tako nije izazivaču dao priliku da u samoj završnici eventualno stigne do nekakvog preokreta.

Drugi pak vjeruju da je prekid bio opravdan i da je Goddard spasio Covingtona daljnjih batina jer bi na onaj ili ovaj način ipak slavio u tom meču. Sada već bivši izazivač se očekivano ne slaže s tom procjenom te je žestoko javno kritizirao poznatog suca na svom Twitteru nakon meča u T-Mobile Areni.

"Obično ljudi je** druge u svojim spavaćim sobama, ne u Octagonu Marc Goddard! Ja ulazim u Octagon da bih ubio nekoga ili da bih poginuo. Ti si me opljačkao te mogućnosti. Opljačkao si ljude i nisi im dao priliku da vide poštenu borbu", napisao je bijesni Covington.

No, tu nije stao. Još je nekoliko optužbi sasuo na račun poznatog suca iz Velike Britanije.

"Srami se! Lažan udarac u genitalije! Lažan ubod prstom u oko! Pogrešnan prekid! Lažan sudac!"

Osim poraza i neuspjeha u napadu na pojas prvaka velter kategorije, Covington je u meču protiv Usmana pretrpio i lom čeljusti. Možda će mu mala utjeha biti sočni honorar i bonus od 50 tisuća dolara za najbolji meč večeri! Ali i priznanje većine analitičara da je pružio nevjerojatnu borbu!

Linker
26. travanj 2024 09:13