UFC

Bivši Strikeforceov prvak: Ryan Bader bi pobijedio Miočića, s Cormierom bi mu bilo teže

Josh Thomson
 Josh Thomson/Instagram
Nekadašnji Strikeforceov prvak u lakoj kategoriji Josh Thomson okomio se na predsjednika UFC-a Danu Whitea zbog toga što UFC odbija dogovarati mečeve s borcima iz drugih promocija.

41-godišnji borac usput je analizirao kako bi njegovi kolege iz Bellatora prošli u borbama s UFC-ovim zvijezdama te se dotakao i Stipe Miočića.

"Ljudi tvrde da UFC ima Kamaru Usmana, Colbyja Covingtona, ali ja bih u bilo kojem trenutku izabrao Douglasa Limu ispred njih dvojice. Mislim da bi ih Lima obojicu nokautirao. Jednako je velik kao i USman, ali je puno bolji udarač i može zaustaviti pokušaje take-downa. Želite ih vidjeti u međusobnoj borbi? Svi čekamo blagoslov Dane Whitea. Douglas može pobijediti bilo kojeg velteraša na svijetu, iz bilo koje organizacije", poručio je Thomson pa objasnio zašto UFC ne želi takav meč.

"Zato što Dana misli da može puno izgubiti u borbama s borcima iz drugih promocija. Ne boj se! Pokopaj svoj ego. Znam da ne bi bilo dobro za posao da tvoj borac izgubi. Razumijem zašto".

"Čak i Ryan Bader protiv Stipe Miočića, mislim da bi ga Bader pobijedio jer je bolji hrvač, brži udarač. Ne kažem da ima Stipinu snagu, ali kad govorimo o hrvanju, Bader može pobijediti Stipu bez ikakve sumnje. S Cormierom bi mu bilo puno teže", rekao je Thomson.

"U srednjoj kategoriji, stavio bih na Gegarda Mousasija ili Rafaela Lovata protiv Israela Adesanye svaki put. Mousasi se može nositi s njegovim stand-upom jer je odličan defanzivno, a puno je bolji i u parteru. Gegard bi ga mogao pobijediti i na nogama i u parteru", rekao je Thomson.

Linker
27. travanj 2024 03:05