UFC

Blachowicz ponudio Adesanyi borbu za titulu poluteške kategorije

Jan Blachowich
 Jason Silva / AGIF / AFP
Jan Blachowich otvoreno je Israelu Adesanyi ponudio dolazak u polutešku kategoriju i borbu za titulu

U UFC-u se počelo razgovarati o "superfightu" koji bi donio okršaj prvaka srednje i poluteške kategorije. Naravno, tu se misli na Jana Blachowicza i Israela Adesanyu, a zanimljivo je da ovog puta nije jedan prvak prozvao ovog drugog za njegovu titulu, nego je Poljak svom nešto lakšem kolegi ponudio dolazak u njegovu kategoriju i priliku da mu oduzme titulu koju je prošlog mjeseca osvojio.

"Čuo sam da se Adesanya iduće želi boriti protiv mene. Nemam problema s tim. Ako si spreman boriti se u ožujku, možemo to odraditi. Momci, pripremite se za vatromet", napisao je Blachowicz na Twitteru, uz neizostavi hashtag o "legendarnoj poljskoj snazi".

Adesanya je u nekim od svojih posljednjih obraćanja medijima spominjao mogućnost odlaska u polutešku kategorije, a to bi mu sad mogli biti još zanimljivije, nakon što je Robert Whittaker pokvario njegove planove da titulu prvaka idući put brani protiv Jareda Cannoniera. Revanš protiv Australca, što se trenutno čini kao najizglednija opcija, mu možda ne izgleda toliko uzbudljivo, ako računamo na to koliko ga je uvjerljivo savladao kad mu je prošle godine oduzeo titulu.

Blachowicz s druge strane čeka pobjednika borbe između Glovera Teixeira i Thiaga Santosa, koja se održava 7. studenog. No, i sam zna kako mu je Adesanya prilika za puno veću zaradu nego što bi to bila borba protiv jednog od dva spomenuta Brazilca.

Linker
19. travanj 2024 07:06