UFC

Blaydes nokautirao Dos Santosa u drugoj, Chiesa protiv Dos Anjosa ostvario pobjedu karijere

Dos Santos vs. Blaydes
 screenshot
Curtis Blaydes pobjednik je glavne borbe prvog ovogodišnjeg UFC Fight Nighta održanog u Raleighu. On je prekidom u drugoj rundi savladao Juniora Dos Santosa. Veliku pobjedu u sunaslovnoj borbi ostvario je Michael Chiesa protiv Rafaela Dos Anjosa, a razloga za slavlje među sudionicima glavnog programa imali su još Alex Perez, Angela Hill i Jamahal Hill.

Iako je Junioru Dos Santosu najavio da mora biti spreman na hrvački meč, Curtis Blaydes u tome nije uspio. Umjesto toga je bivšeg prvaka savladao tamo gdje je on najbolji, u borbi na nogama. Bila je to borba gdje je Dos Santos prvu rundu izgledao dobro, a samopouzdanje mu se sigurno podiglo nakon što je nekoliko puta obranio rušenje. Tražio je Brazilac pravi udarac, nekoliko puta bio je blizu, no i Blaydes je pokazao da ima što ponuditi na nogama. Druga runda donosi umornijeg Dos Santosa i dokaz da je daleko od svojih najboljih dana. Još uvijek je tražio priliku za pravi udarac, a posebno dobro izgledalo je nekoliko napada aperkatom. No, upravo takav napad doveo je do kraja borbe. Dos Santos je krenuo u spomenuti udarac i time se otvorio točno dovoljno da Blaydesov desni kroše može sjesti na njegovu bradu. I to samo djelić sekunde prije nego je Juniorov aperkat prošao do ciljanom mjesta, zahvaljujući čemu je isti ostao bez potrebne snage. Blaydes je prepoznao žestoko uzdrmanog protivnika, krenuo je po završetak borbe i u tome je uspio. Fantastična pobjeda za "Razora", uz onu protiv Alistaira Overeema sigurno najveća u njegovoj karijeri.

Najveću pobjedu karijere svakako je ostvario Michael Chiesa, koji je nakon tri runde sudačkom odlukom savladao Rafaela Dos Anjosa. Veliki napredak u borbi na nogama pokazao je Chiesa, kojem je ovo bila treća borba i treća pobjeda u velter kategoriji. Posebno je dobro ulazio u razmjene iz kojih bi se prebacivao na rušenje, a onda bi na parteru dominirao protiv crnog BJJ pojasa kakav je Dos Anjos. Imali su obojica svojih prilika i ponudili jednu izuzetno sadržajnu i zabavnu borbu za publiku, no na kraju je Chiesa bio onaj koji je radio više te je češće situaciju držao pod kontrolom i tako je njegova pobjeda neupitna i apsolutno zaslužena.

Razloga za slavlje ima i 26-godišnji Alex Perez koji je već u prvoj rundi ugušio Jordana Espinozu. Krenuo je agresivno i to mu se isplatilo tako što je vrlo brzo došao do pozicije za napraviti nešto više, a to je bilo gušenje. Iako prvobitno trokut koji je rukom zatvorio na Espinosinom vratu nije izgledao toliko čvrst, Perez je svog protivnika uspavao i tako došao do vrijedne pobjede.

Angela Hill nastavlja biti najaktivnija borkinja na UFC-ovom rosteru, ali isto tako nastavlja i sa sjajnim rezultatima. Ovog puta je bila bolja od Hanah Ciffers i to prekidom u drugoj rundi. Nakon što je većinu borbe bila bolja na nogama, Hill je u drugoj polovici druge dionice borbu odvela na pod, a onda tamo laktovima prisilila suca na prekid za njenu drugu pobjedu tehničkim nokautom u nizu. Čini se kako je jutros bilo važno prezivati se Hill, pošto je pobjedu ostvari i protivnik Darka Stošića. Jamahal Hill bio je brži, raznovrsniji i konkretniji od srpskog borca te je u svom UFC debiju došao do pobjede jednoglasnom odlukom (opširnije).

Uvodni program donio je pet borbi u nizu koje su otišle do sudačke odluke. Bevon Lewis savladao je Dequana Townsenda, Arnold Allen bio je bolji od Nika Lentza, kao i Justine Kish od Lucie Pudilove. Montel Jackson dominantno je savladao hrabrog Felipea Coleresa koji se više puta izvlačio iz ponora, a Sara McMann se nakon rođenja svog drugog djeteta vratila dominantnom pobjedom nad Linom Lansberg. Program je ipak otvoren s dva prekida. Brett Johns ugušio je Tonyja Gravelyja sredinom posljednje runde, dok je Herbert Burns sredinom prve nokautirao Natea Landwehra.

UFC Fight Night 166 - Rezultati

Curtis Blaydes def. Junior dos Santos - TKO (R2 01:06)
Michael Chiesa def. Rafael Dos Anjos - jednoglasna sudačka odluka
Alex Perez def. Jordan Espinosa - SUB (R1 02:33)
Angela Hill def. Hannah Cifers - TKO (R2 04:26)
Jamahal Hill def. Darko Stošić - jednoglasna sudačka odluka

Bevon Lewis def. Dequan Townsend - jednoglasna sudačka odluka
Arnold Allen def. Nik Lentz - jednoglasna sudačka odluka
Justine Kish def. Lucie Pudilová - jednoglasna sudačka odluka
Montel Jackson def. Felipe Colares - jednoglasna sudačka odluka
Sara McMann def. Lina Länsberg - jednoglasna sudačka odluka
Brett Johns def. Tony Gravely - SUB (R3 02:53)
Herbert Burns def. Nate Landwehr - KO (R1 02:43)

Linker
24. travanj 2024 10:52