UFC

Burns u detalje opisao taktiku kojom će napasti Woodleyja: 'Tako ga još nitko nije pobijedio'

Gilbert Burns
 Screenshot (YouTube, UFC)
Gilbert Burns (18-3) lovit će iza ponoći najveću pobjedu u svojoj MMA karijeri, a do nje, kako sam kaže, može stići na nekoliko različitih načina.

33-godišnjeg BJJ stručnjaka će u Octagonu lasvegaškog APEX kompleksa dočekati pet godina stariji bivši prvak Tyron Woodley (19-4-1). Njih dvojica obračunat će se u glavnoj borbi UFC on ESPN 9 priredbe, a uspješniji bi trebao stići korak bliže napadu na titulu Kamarua Usmana.

"Želim 'grapplati'. Umorit će se ako ga natjeram da se brani iz donje pozicije. To mu se nimalo ne sviđa, ali svjestan sam toga da Tyron ima dobru obranu od rušenja. No, ako budem dobro kombinirao napade - koristio 'kickove', boks, kretnje i ako budem brz na rukama - onda ću stići do rušenja. Napredovao sam i osjećam se kao kompletniji borac. Opušteniji sam u ringu i čak i da ga ne uspijem srušiti, on će biti napet što će mi omogućiti da ga lakše zahvatim udarcima. Želim kombinirati tehnike i raditi pritisak u prve dvije runde", otkriva Burns svoju taktiku u intervjuu s Combateom.

"On je kratak i snažan tip, ali ima veći doseg ruku od mene. To je malo komplicirano. Jer kad god budem u poziciji da ga dohvatim, onda ću znati i da on može dohvatiti mene. Morat ću koristiti 'kickove' jer tu imam veći doseg od njega. Proučavao sam njegove borbe i znam da dosta čuva energiju. Obično nešto napravi, a onda se zaustavi i stavi pod kontrolu. A upravo to želim iskoristiti. Želim ga umoriti u prve dvije runde. Mislim da ga onda mogu rušiti u trećoj i četvrtoj. Potom će mi se otvoriti prostor da dođem u dobru poziciju i možda izvučem neki 'submission'. To je moja prognoza", dodaje Brazilac.

Burns će protiv Woodleyja loviti već šestu pobjedu u nizu i nimalo ne skriva da je njegov cilj preseliti borbu u parter, ali vjeruje i kako bivšeg prvaka može poraziti na jedan drugi način...

"On se ne voli puno kretati. Krene pa stane... No, ja ga želim natjerati na kretanje čak i ako ću zbog toga morati patiti. Izmorim li ga dovoljno on više neće imati toliko monstruozne snage u svojim rukama. Pogotovo u narednim rundama. Cilj mi je 'grapplati', ali mislim i da ga mogu nokautirati. Vjerujem da mogu povezati udarce, no želim ga pobijediti 'submissionom' jer ga tako još nitko nikad nije zaustavio", zaključio je Gilbert.

Linker
19. travanj 2024 06:19