UFC

Cain se obratio fanovima: 'Otvorio sam novo poglavlje, ja danas jedem, spavam i dišem hrvanje'

Cain Velasquez
 screenshot/Youtube
Cain Velasquez još jednom se obratio UFC-u i svim fanovima koji su ga 11 godina pratili kroz avanturu tijekom koje je dva puta dolazio do naslova UFC prvaka teške kategorije. Službeno je to poglavlje zatvorio te otvorio novo, ono koje se zove WWE.

19. travnja 2008. godine, nakon samo dvije profesionalne MMA borbe, Cain Velasquez prvi put je stupio u UFC-ov Octagon. 23. listopada 2010., pobjedom nad Brockom Lesnarom prvi put je osvojio titulu prvaka teške kategorije. 29. prosinca 2012. godine to je ponovio, revanširajući se Junioru Dos Santosu, borcu koji mu je pojas oduzeo. 17. veljače ove godine odradio je posljednju i to nakon dvije i pol godine borbe s ozljedama. Poraz od Francisa Ngannoua tako je postala i njegova službeno oproštajna borba u promociji gdje je stekao jako puno fanova.

Cain Velasquez prebacio se na profesionalno hrvanje, a tamo se vrlo brzo iskazao. Samo nekoliko mjeseci nakon debi nastupa u Meksiku potpisao je ugovor s najvećom svjetskom organizacijom, WWE. To je značilo i njegovo službeno MMA umirovljenje, a tim povodom se obratio fanovima na Instagramu.

"UFC-u, mojoj obitelji, prijateljima i svim fanovima, hvala vam za prošlih 11 godina. Hvala svim mojim trenerima, timskim kolegama i agentima. Blagoslovljen sam što sam imao priliku u karijeri raditi nešto što neograničeno volim. Od treće godine fakulteta znao sam ga želim biti profesionalni borac i čim sam diplomirao mi je jedini cilj bio postati UFC-ov prvak teške kategorije. Malo je ljudi na svijetu koji se mogu pohvaliti kako su postigli ono što sam ja postigao i zbog toga ću zauvijek biti zahvalan na prilici da budem dio UFC-a. Mojim službenim umirovljenjem iz UFC-a došlo je vrijeme za novo poglavlje", napisao je Cain, da bi se nakon toga okrenuo onome što slijedi:

"Prije godinu dana, kad sam prvi put otišao na WWE priredbu, istog trenutno sam se ponovno zaljubio u ono što sam pratio kao dijete. Od tog trenutka sve je vodilo tome da se krenem baviti profesionalnim hrvanjem. Trenirao sam u raznim dvoranama, išao sam na priredbe i pogledao sam više mečeva nego što bih volio priznati. Mogu reći kako trenutno jedem, spavam i dišem hrvanje. Ugovor je potpisan i imam svoj idući cilj, postati hrvački prvak. WWE, hvala što ste me dočekali raširenih ruku."

Prvi nastup u WWE-u imat će 29. listopada, kad će ring dijeliti s Brockom Lesnarom, borcem protiv kojeg je odradio jednu od najvećih UFC borbi u povijesti. Nažalost, ovog puta sve će biti određeno scenarijem, kao na kraju i to hoće li Cain ikad doći do titule prvaka. No, to je put koji je on odabrao.

Linker
20. travanj 2024 13:56