UFC

Calvillo dominantna protiv Jessice Eye, Vettori u prvoj rundi ugušio Robersona

Cynthia Calvillo i Marvin Vettori
 screenshot
Cynthia Calvillo i Marvin Vettori najveći su pobjednici UFC on ESPN 10 priredbe

Cynthia Calvillo ekspresno je prelaskom u muha kategoriju postala kandidatkinja za napad na titulu, uvjerjivom pobjedom protiv Jessice Eye, u kojoj je samo prva runda bila neizvjesna. Tu prvu rundu djevojke su provele svih pet minuta na nogama, gdje je boks Jessice Eye ipak došao u prvi plan. U drugoj rundi Calvillo provodi svoju taktiku i odvodi borbu na pod, dok je u trećoj i na nogama bolja od već umorne bivše izazivačice. Rundu je potvrdila rušenjem u posljednjoj minuti iste, da bi u četvrtoj rundi do rušenja i dominacije došla na samom početku. Posljednju je rundu Eye uspjela održati borbu na nogama, no ponovno njena protivnica pogađa bolje te na samom kraju još jednom odvodi borbu na pod za čistu pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Posebnu satisfakciju dobio je Marvin Vettori koji je napokon odradio borbu protiv Karla Robersona. Nakon dva pada vage i jednog otkazivanja od strane Amerikanca, Vettori je bio nemilosrdan. Preuzeo je kontrolu od samog početka borbe i onda dominantno slavio gušenjem u posljednjoj minuti prve runde. Charles Rosa uspješno je promijenio kategoriju pobjedom nad Kevinom Aguilarom. Do iste je došao u vrlo neizvjesnoj borbi, podijeljenom odlukom sudaca, no mora se priznati zasluženo. Podijeljenom odlukom slavio je i Andre Fili protiv Charlesa Jourdaina, no i sam Jourdain se ovdje iznenadio što je jedan sudac bodovao u njegovu korist.

Jordan Espinosa uvjerljivom je sudačkom odlukom uzeo pobjedu protiv Marka De La Rose, dok je Mariya Agapova prekidom u prvoj rundi savladala Hannah Cifers. Sve je otvorila udarcem nogom u glavu, a onda završila gušenjem.

Uvodni program otvoren je s tri nokauta u prvoj minuti, dok je na cijelom programu ukupno pet borbi, točno pola od svih održanih, završeno u prvoj rundi. Christian Aguilera nokautirao je Anthonyja Ivyja, Tyson Nam Zarrukha Adasheva, a Julia Avila upisala je jednu od najbržih pobjeda u ženskim UFC kategoriji, za samo 22 sekunde završivši Ginu Mazany. Merab Dvalishvili nastavio je svoj pobjednički niz savladavši Gustava Lopeza.

UFC on ESPN 10 - Rezultati

Cynthia Calvillo def. Jessica Eye - jednoglasna sudačka odluka
Marvin Vettori def. Karl Roberson - SUB (R1 4:17)
Charles Rosa def. Kevin Aguilar - podijeljena sudačka odluka
Andre Fili def. Charles Jourdain - podijeljena sudačka odluka
Jordan Espinosa def. Mark De La Rosa - jednoglasna sudačka odluka
Mariya Agapova def. Hannah Cifers - SUB (R1 2:4)

Merab Dvalishvili def. Gustavo Lopez - jednoglasna sudačka odluka
Julia Avila def. Gina Mazany - TKO (R1 0:22)
Tyson Nam def. Zarrukh Adashev - KO (R1 0:32)
Christian Aguilera def. Anthony Ivy - TKO (R1 0:59)

Linker
10. travanj 2024 09:43