UFC

Chan Sung Jung: 'Ja sam budala, a posljednje tri runde se niti ne sjećam'

Chan Sung Jung i Brian Ortega
 screenshot/YouTube
Chan Sung Jung pokušao je kroz humor opisati poraz koji mu je nanio Brian Ortega

Fight Island i glavna borba UFC Fight Nighta 180 neće ostati u najboljem sjećanju Chan Sung Jungu. Došao je tamo opravdati status favorita u borbi protiv Briana Ortege i izboriti napad na titulu, no umjesto toga je doživio uvjerljiv poraz.

Loše po njega krenulo je od samog starta. Ortega ga je po jednom poslao na pod u prvoj i drugoj rundi, a čini se kako su ti udarci od "Zombieja" učinili to da se ostatak vremena borio na "autopilotu". Barem se tako može zaključiti iz njegove objave na Instagramu, u kojoj je otkrio kako je bezuspješno pokušao shvatiti što se dogodilo.

"Ne sjećam se treće, četvrte i pete runde. Ne mogu se sjetiti, ali sjajno mi je gledati na koji sam se način borio, haha. Moram saznati zašto mi se to događa. Da, ja sam budala. Ortega je bio jako dobar, a ja se osjećam osramoćen onime što sam napravio", napisao je na korejskom jeziku Zombie na Instagramu, dok je dodao dio koji nije tako lako prevesti niti pomoću Google Translatea, ali smo pokušali:

"Moj um se vratio kad je preostala još jedna minuta posljednje runde. Bio je kraj pete runde, a ja sam mislio da nakon ovoga treba krenuti četvrta. Dakle, runde 3, 4 i 5 bile su jednostavno... borba. Dobro sam se pripremio, ali nešto nije bilo dobro. Idući put se moram bolje pripremiti za treću rundu. Dobro sam sad, samo je tu taj neki osjećaj krivnje. Žao mi je ljudi."

Korejski je borac ovim porazom prekinuo niz od dvije više nego impresivne pobjede, ali se isto tako još jednom udaljio od napada na titulu prvaka. Do sada je tu priliku imao jednom, ali tim putem naletio je na Josea Alda na vrhuncu karijere te nije uspio odgovoriti na ono što je Brazilac tada nudio.

Linker
26. travanj 2024 07:36