Chimaev dobio otvorenu prozivku: 'Ne znam tko si, ali previše pričaš za nekoga tko je tek došao'

Ukoliko to bude želio, Khamzat Chimaev ima priliku nastupiti već 10. listopada na Fight Islandu

Nakon treće pobjede u samo dva mjeseca, ali tijekom kojih je primio tek dva značajna udarca, Khamzat Chimaev izrazio je želju ponovno se boriti što prije. Dana White je nedavno izjavio kako ga ovog puta ne namjerava voditi na Fight Island, gdje će se UFC priredbe održati idućih pet vikenda za redom, nego da će mu vjerojatno ugovoriti borbu pri povratku u Las Vegas. No, to nije stvorilo problem jednom borcu da mu uputi otvorenu prozivku.

 

Naime, brazilski borac srednje kategorije, Markus Perez (12-3, 2-3 UFC) trebao bi nastupiti na priredbi koju će UFC održati 10 listopada. Trebao se tamo boriti protiv Rodolfa Vieire, no ovaj je bio prisiljen otkazati nastup te Perez čeka novog protivnika. Kako je svjestan da se Khamzat Chimaev želi što prije boriti, odlučio je prozvati borca o kojem se trenutno najviše priča. To je napravio tako što je poslao video portalu MMA Junkie.

"Ne znam tko si, ne znam tvoje ime, ali znam da previše pričaš za nekoga tko je tek došao ovdje. Znaš da se želim boriti protiv tebe i odbio si?", rekao je Perez u kameru, time aludirajući da je Chimaevu borba već ponuđena, za što trenutno nema potvrde.

Chimaev bi zapravo vrlo lako mogao završiti na ovom programu. Ako ga je Perez uspio isprovocirati te odluči uzvratiti, a nakon toga i zatražiti tu borbu, UFC će ga teško odbiti. Uostalom, Dana White ga je već nazvao posebnim borcem za kojeg je spreman napraviti ustupke kakve ne bi za nekog drugog borca.

Perez je u UFC došao 2017. godine, kao LFA prvak, bez poraza i s pobjedom protiv Iana Heinischa u posljednjoj borbi. Ipak, do sada je uspio slaviti tek dva puta u pet nastupa. Posljednju borbu imao je u studenom prošle godine, kad je sudačkom odlukom bolji od njega bio Wellington Turman. Sva tri UFC poraza doživio je upravo odlukom, dok je dvije pobjede ostvario prekidom. Inače je riječ o snažnom i vrlo krupnom 188 centimetara visokom momku, koji bi u eventualnoj borbi protiv Chimaeva imao startnu prednost na račun konstitucije. Ono što se do sada pokazalo kao Perezov problem je vidljiv nedostatak brzine.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!