UFC

Chris Weidman: 'Prihvatio sam borbu protiv Chimaeva, ali moram se prvo oporaviti'

Chris Weidman
 ADRIANA SPACA / BRAZIL PHOTO PRESS via AFP
Otkriveno je kako su zapravo izgledali pregovori o borbi Chrisa Weidmana i Khamzata Chimaeva

Prije nego je Khamzat Chimaev ugovorio borbu protiv Leona Edwardsa, pojavile su se mnoge informacije o borcima koji su navodno odbili sastati se u Octagonu s novom UFC zvijezdom iz Švedske. Jedan od boraca koje se u tom kontekstu spominjalo bio je Chris Weidman. No, on kaže kako nije istina da je borbu odbio. Zapravo, ista mu je ponuđena, on ju je prihvatio, no UFC-u u i nesuđenom protivniku nije odgovarao najraniji termin koji je Weidman naveo.

U razgovoru za Submission Radio, Weidman je otkrio što se zapravo dogodilo i zašto do borbe protiv Chimaeva nije došlo. Kako on kaže, problem je bio u terminu za koji bi on bio spreman.

"Ponudili su mi Chiameva i pristao sam. Postao sam jako uzbuđen oko te borbe, ali sam onda sam sebi rekao kako trebam misliti na to da imam ozljedu rebra. Ako ste ikad imali tako što, znate koliko zapravo smeta. Moraš biti izuzetno pažljiv da ne pogoršaš ozljedu. Trenutno moram paziti na to na treningu i ne mogu raditi sve što treba. Rekao sam im nakon toga da sam spreman za sve, ali od sredine siječnja. Dodao sam kako uistinu jako želim tu borbu, upravo zbog toga što se svi ponašaju kao da ih je strah. Ja sam se uvijek htio boriti samo protiv najboljih. Ako je toliko dobar koliko svi pričaju, hajdemo to vidjeti. Ja osobno ne mogu zamisliti da me itko ruši. Niti jedan moj poraz nije bila dominantna pobjeda mog protivnika. Sve su to bili udarci niotkuda, u borbama gdje sam vodio, sve osim borbe protiv Reyesa. Tako da ne mogu zamisliti da itko bude dominantan protiv mene. No, sad vidim da je on ugovorio borbu protiv trećeplasiranog velteraša", rekao je Weidman, otkrivši kako ta Khamzatova borba mijenja cijelu situaciju.

"Ako izgubi od Edwardsa, moj interes vjerojatno će splasnuti. Posebno jer on nema neki omjer niti je iskusan borac. Razlog zašto bih prihvatio tu borbu je jedino to što on oko sebe ima toliko hypea i jako puno ljudi vjeruje da je vraški dobar. No, ako izgubi od Edwardsa, bit će razotkriven i kakvog ona ta borba ima smisla za mene?

Naravno, ako bi Chimaev savladao "Rockyja", automatski postaje kandidat za izazivača u velteru te se u tom trenutku vjerojatno ne bi vraćao u srednju kategoriju. Tako da Chris već polako gleda prema drugim ispitima.

"Ponudili su mi Brunsona u terminu za koji sam rekao da ću biti spreman. Rekli su mi da moraju razgovarati s njim i da borba nije dogovorena. Koliko sam čuo nakon toga, on je borbu odbio, ne želi se boriti protiv mene. Vjerojatno smatra da ga trenutno nisam dostojan. On pokušava ugovoriti borbu protiv nekoga bolje plasiranog, ali to je za mene ludost. Bila bi to odlična borba", objasnio je, dodavši nakon toga što mu izgleda kao dobra druga opcija:

"Mislim da bi borba protiv Paula Coste bila dobra. Bilo tko ako me pobjeda može uzdići, za svaku sam takvu borbu. On je upravo završen u borbi za titulu, vjerujem da i njemu ta borba ima smisla."

Chris je posljednji put nastupio u kolovozu, kad je savladao Omarija Ahmedova. Time je prekinuo niz od dva poraza, ali ujedno mu je to bila tek druga pobjeda u posljednjih sedam borbi.

Linker
25. travanj 2024 12:38