UFC

Ciryl Gane uskoro će se boriti protiv UFC-ovog top 10 teškaša

Ciryl Gane
 SEYLLOU / AFP
Nakon impresivnog prošlogodišnjeg starta UFC karijere, teškaš od kojeg se u ovoj godini najviše očekuje svakako je Francuz Ciryl Gane. Njegov trener najavio je kako bi on uskoro trebao potvrditi svoju prvu borbu u 2020. godini te kako će mu protivnik biti netko od Top 10 teškaša.

29-godišnji Gane od kolovoza do prosinca prošle godine uspješno je odradio tri UFC nastupa. Ne samo da je u sve tri borbe upisao pobjede nego se predstavio kao borac kakvih u teškoj kategoriji gotovo da i nema. Vrlo pokretan, udarački potkovan te jednako opasan na tlu i na nogama. Jasno je kako će najbolji teškaši svijeta pokušati što kasnije se susresti s ovim momkom.

No, ako je vjerovati njegovom treneru, jedan Top 10 teškaš već ima rezerviran termin za "ples" s njegovim pulenom koji na velika vrata ide prema vrhu. Fernand Lopez je tijekom gostovanja u jednom francuskog podcastu rekao kako je borba dogovorena i kako bi uskoro trebala biti i službeno objavljena. Otkrio je kako će se Gane tim putem po prvi put boriti u SAD-u te kako mu je protivnik Top 10 svjetski teškaš.

Gane je u ovu godinu ušao kao novi borac na ljestvici, gdje je zauzeo 15. mjesto. Što se tiče teškaša koji se trenutno nalaze u Top 10, kao najizglednije opcije ističu se deseti Shamil Abdurakhimov, kao i deveti Walt Harris koji je najavio povratak početkom proljeća. Ispred njih se nalaze Alistair Overeem i Alexander Volkov, no nismo sigurni koliko su oni trenutno realne opcije za borca koji tek gradi svoj put prema vrhunskim rezultatima.

Linker
27. travanj 2024 01:17