UFC

Claudia Gadelha ugovorila novu borbu

Claudia Gadelha
 Instagram
Svoj novi UFC nastup ugovorila je popularna brazilska borkinja Claudia Gadelha

Bivša izazivačica za titulu UFC prvakinje slamka kategorije te ujedno jedna od najpopularnijih borkinja svijeta, Claudia Gadelha (18-4, 7-4 UFC), trenutno je u misiji povratka na vrh divizije u kojoj je svojevremeno bila broj 2, odmah iza svoje najveće "nemeze", Joanne Jedrzejczyk. I to joj trenutno jako dobro ide, budući da se nalazi u nizu od dvije pobjede. Upravo iz tog razloga tražila je što prije novu borbu.

Poslodavac joj je izašao u susret te je ta borba ugovorena i to uz uistinu odličan matchmaking. Gadelhi će se suprotstaviti Yan Xiaonan (12-1, 5-0 UFC), 31-godišnja Kineskinja koja jako dobro prati put svoje sunarodnjakinje Weili Zhang. Iz svoje posljednje borba ova djevojka nosi pobjedu nad Karolinom Kowalkiewicz, a sad će tražiti trijumf nad još jednom bivšom izazivačicom.

Xiaonan se trenutno nalazi na desetom mjestu ljestvice izazivačica slamka kategorije, s tendencijom dodatnog napretka. Gadelha, koju inače na Instagramu prati gotovo milijun ljudi, je šesta. Iz navedenih razloga ovo će biti izuzetno bitna borba za ovu diviziju.

No, ta borba ipak neće doći tako brzo, budući da je potvrđena za priredbu koja bi se trebala održati 26. rujna. Za sada kao mjesto održavanja se navodi UFC-ov APEX kompleks, no još neke vrijeme to neće biti potvrđeno, zbog vrlo neizvjesne situacije s još uvijek itekako aktivnom globalnom pandemijom.

Linker
25. travanj 2024 23:07