UFC

Colby Covington: Imam dokaze da se Usman dopingirao, koristio je EPO kao svi u timu

Colby Covington
 screenshot
Colby Covington pokušao je UFC 245 konferenciju za medije pretvoriti u svoj vlastiti show, a kao glavnu temu imao je svog protivnika Kamarua Usmana, kojeg je optužio za korištenje dopinga. Osim toga je izjavio kako ima dokaze da je Usman koristio jedan od zapravo najgorih, EPO, na koji je ove godine pao TJ Dillashaw.

Covington i Usman trebali su se boriti ovog vikenda na UFC 244 priredbi, ali promocija nije uspjela dogovoriti s borcima sve što je potrebno. Zbog toga će se oni ipak boriti 14. prosinca na UFC 245, no čini se kako Covington i dalje nije prežalio što to neće biti u New York. Zapravo je tu činjenicu iskoristio za verbalni napad na Usmana.

"Veselio sam se borbi ovog vikenda, upravo zbog toga predsjednik države i dolazi. No, postoji razlog zašto nije došlo do toga, ali oko toga se trebate obratiti ovom tu tipu. Pišao je vruće, nije mogao proći test. To je pravi razlog, morao je pustiti EPO van iz svog sustava, a to ne bi stigao do ovog vikenda", rekao je Colby, čime je automatski optužio svog protivnika za jedan od najtežih doping prekršaja.

Ranije ove godine na EPO je pao bivši prvak TJ Dillashaw, koji je suspendiran na dvije godine. EPO je hormon nadbubrežne žlijezde i odgovoran je za razvitak crvenih krvnih zrnaca. Djeluje tako da stimulira produkciju crvenih krvnih zrnaca, a time raste mogućnost prijenosa kisika do vitalnih organa tijela, u prvom planu mišića. Dolaskom više kisika, mišićima se povećava radna sposobnost. Ukratko, EPO povećava izdržljivost. U povijesti je bio jako popularan među biciklistima, iako je dokazano kako je korištenje EPO-a krajem prošlog stoljeća uzrokovalo smrt čak njih 18.

No, Covington tu nije stao. Kako je Usman odbio komentirati te tvrdnje, tako je on samo još jače krenuo.

"Svima je poznato kako su Blackzilliansi bili na steroidima. Anthony Johnson, Rashad Evans pa i Alistair Overeem dok je bio tamo. Imam informacije iznutra da je uzimao EPO nekoliko godina. To je činjenica i zato on nema odgovora na to. Ne može se obraniti. Očito je kako je na steroidima, ali neće to napraviti nikakvu razliku", nastavio je, da bi onda nešto i ponudio: "Platit ću ti 25.000 dolara ako sada može urinirati u čašicu i proći test.

Usman je na kraju toga prokomentirao kako će on svoje govoriti 14. prosinca u Octagonu, no Colby nije stao. Ponovno se okrenuo na bivšeg vlasnika Blackzilliansa Glenna Robinsona, koji je preminuo od srčanog udara.

"Nije ti to dobro objašnjenje. Jesi li dobro? Znam da si Glennu Robinsonu uzrokovao srčani udar zbog svih tih godina što si me izbjegavao. Ne brini, gledat će on našu borbu iz pakla", još je jednom šokirao Covington svojom izjavom.

Nakon smrti Robinsona, Usman je s velikim brojem svojim kolega iz tima prešao u novu Hard Knocks 365 dvoranu, koju je osnovao njihov dotadašnji trener borbe na nogama, Herny Hooft. Danas je to jedan od najkvalitetnijih MMA timova, u kojem je nalaze Gilbert Burns, Michael Chandler, Logan Storley, Volkan Oezdemir, Michael Johnson, Daniel Straus i mnogi drugi.

Linker
19. travanj 2024 23:35