UFC

Colby Covington: Trebao sam dobiti otkaz, a onda sam Brazilce nazvao prljavim životinjama

Colby Covington
 screenshot/Youtube
Izazivač za titulu UFC-ovog prvaka velter kategorije, Colby Covington, ispričao je vrlo zanimljivu priču o tome kako je bio blizu otkaza iz UFC-a. Naime, kaže kako su ga već obavijestili da neće dobiti novi ugovor, da bi se predomislili nakon njegovog nazivanja Brazilaca prljavim životinjama.

Colby Covington od samog svog dolaska u UFC-u pokušavao je postati zanimljiv, probiti se u "mainstream" te na taj način napredovati. No, to mu nije polazilo za rukom, čak je imao problema s pronalaženjem borbi, posebno nakon poraza koji je doživio od Warlleya Alvesa. S vremenom je ipak izgradio ime te je počeo napredovati na ljestvici, ali i dalje bez prevelike pažnje javnosti. No, nitko nije očekivao da bi situacija mogla biti onakvom kako je on ispričao u razgovoru s novinarkom Candace Owens.

"Nikad ranije nisam ispričao ovu priču koja se dogodila prije tri moje borbe. Trebao sam se boriti protiv drugog borca svijeta, tipa imena Demian Maia i to u Brazilu. Tad su rekli mom menadžeru Danu Lambertu kako mi neće ponuditi novi ugovor. Nije im se sviđao moj stil, nije im se svidjelo što nisam bio zanimljiv. To je bilo prije nego sam postao zabavljač kakav sam sada i prije nego sam zapravo shvatio tu stranu ovog posla. Iako sam bio šesti borac svijeta prije te borbe, rekli su mi da mi neće ponuditi novi ugovor pa što god se dogodilo. Rekli su da im se ne sviđa moj karakter i stil borbe. Ja sam bio plaćen 30.000 dolara da bih se borio protiv drugog borca svijeta. Nakon što platiš sve takse i trenere, na takav honorar ti ostane između pet i deset tisuća dolara", iznenadio je sve UFC-ov izazivač. Koliko god to sve zvučalo nevjerojatno, znamo za nekoliko situacija gdje je UFC davao otkaz borcima dobrih rezultata, ali nimalo atraktivnog stila borbe.

On kaže kako je tog trenutka prestao razmišljati o tome kako se ponašati. Cilj mu je bio izboriti ugovor na bilo koji način, a ako ne uspije u tome, želio se oprostiti sa stilom. Tako je ispričao što se dogodilo nakon toga.

"Tako da sam izašao u taj kavez i ostavio ga u bazenu njegove vlastite krvi, u njegovom gradu Sao Paulu. Nakon toga sam snimio promo gdje sam se obratio Brazilcima i rekao im da su hrpa prljavih životinja, a da je Brazil smetlište. Snimio sam to jer je situacija bila takva da više nisam trebao imati posao. No, na kraju je to sve postalo viralno na internetu, a iz UFC-a su rekli kako me moraju zadržati. Morali su mi ponuditi novi ugovor jer taj promo je postao velika stvar. To je ono što je spasilo moju karijeri i što je zapravo bio njen ključni trenutak. Sve nakon toga je povijest", objasnio je UFC-ov izazivač velter kategorije.

Borbu protiv Maije odradio je Colby krajem listopada 2017. godine. Nešto više od mjesec dana kasnije dogodio se susret s Fabriciom Werdumom koji je bio prvi borac kojeg je Colby u lice nazvao prljavom životinjom. Tada se dogodio i onaj okršaj u kojem je Werdum na njega bacio frizbi suvenir. Na kraju je sve to dovelo do toga da je Covington postao popularan. Možda ne toliko popularan koliko zapravo omražen među fanovima u svijetu. No, svoj cilj je ispunio. Postao je relevantan i poznat borac te će u subotu imati priliku postati UFC prvak velter kategorije.

Linker
24. travanj 2024 07:08