UFC

Corey Anderson: 'Laknulo mi je kad je Jones pobijedio, ja želim biti prvi koji će ga skinuti s trona'

AFP.jpg
 Jason Silva/AGIF/AFP
Corey Anderson jedna je od onih osoba koje su sretne što su suci dodijelili Jonu Jonesu pobjedu u borbi protiv Dominicka Reyesa. No, to dolazi iz čisto osobnih razloga, odnosno zbog Coreyevih želja da on postane taj tko će Jonesa prvi savladati.

S velikim zanimanjem Corey Anderson pratio je UFC 247 s naglaskom na borbu Jona Jonesa i Dominicka Reyesa. Iako ga već u ovu subotu čeka borba protiv Jana Blachowicza, koja predvodi program Fight Nighta u Rio Ranchu, "Overtime" nije propustio niti sekundu nastupa borca protiv kojeg želi osigurati priliku nastupiti. I zadovoljan je nekim stvarima koje je vidio, ali još više ishodom borbe.

"Znao sam da ga se može pobijediti. Već neko vrijeme ponavljam da znam način za pobijediti Jona. Vidim ste rupe u njegovom stilu, znam što treba raditi. Dom je to odradio jako dobro. Pokazao je recept za pobjedu, no ja vidim još puno više toga. Osim toga, ja imam više kondicije i osim toga moj stil će Jonesu stvarati više problema nego Reyesov. No, na kraju sam sretan što je Jones pobijedio jer ja želim biti taj koji će ga skinuti s trona", rekao je Corey u razgovoru za TMZ Sports.

Corey je svjestan kako je Jones bio jako blizu poraza te mu nije čudno što mnogi smatraju kako je do toga trebalo doći. Ipak, kako je prvobitno izjavio da mu je laknulo što su suci vidjeli borbu na ovaj način, tako je to dodatno objasnio.

"Dok sam gledao borbu, u trenutku sam se zabrinuo da ću izgubiti priliku da ja budem taj koji ga je pobijedio. Borba je mogla otići na obje strane, posebno nakon onih udaraca koje je Jones primio i za koje se činilo kako su ga povrijedili. Dominick je borac koji inače nadograđuje na takve situacije, no bio je umoran i nije uspio. Ukupno je Dominick pokušao više udaraca i više pogodio, no u postotku mislim da je Jones bio u prednosti. Na kraju smo mogli baciti novčić po pitanju pobjednika, borba je mogla na obje strane", objasnio je.

Anderson je već za ovu borbu bio jedan od glavna dva kandidata za Jonesovog protivnika, no izbor je pao na Reyesa. Ako za vikend savlada Jana Blachowicza neće više biti nikakvih sumnji. Uostalom, i kladionice ga smatraju glavnim kandidatom za Jonovog idućeg izazivača.

Linker
19. travanj 2024 10:54