UFC

Cormier: Miočić ima velike nedostatke i očite rupe u tehnici, a jednu sam već iskoristio!

Stipe Miočić i Daniel Cormier (UFC 226)
UFC-ov prvak teške kategorije Daniel Cormier tvrdi da Stipe Miočić ima preočite rupe u svom stilu borbe na temelju kojih je "Vatrogasca" već jednom pobijedio, a zbog istih je uvjeren kako će ga ponovno savladati idućeg vikenda na UFC 241 priredbi.

Cormier i Miočić će se ponovno obračunati u meču za titulu prvaka teške kategorije 17. kolovoza na UFC 241 priredbi Anahiemu. Bit će to njihov revanš godinu dana nakon što je Cormier nokautirao Miočića na UFC-u 226 i preuzeo mu naslov.

Aktualni prvak do pobjede je došao tako što je borca iz Clevelanda pogodio kratkim udarcem iz klinča i zatim ga završio udarcima u parteru. "DC" kaže kako je to bila jedna od stvari na kojima je radio tijekom priprema kada je s trenerima uočio neke Miočićeve loše navike. No Cormier priznaje da nije očekivao kako će taj udarac bivšeg prvaka poslati na pod s obzirom da je Miočić u karijeri preživio bombe puno snažnijih udarača.

"Kada gledate Stipu Miočića, on je dobar borac. Ali ne znam zašto, no on ima neke navike koje poprilično očite i bile su tu od prvog dana. To je bila jedna od njih i radili smo na tome da ga uvučemo u klinč i prinađemo način da ga pogodimo tim kratkim udarcem. Napravio sam to i drugim borcima, ali nitko od njih nije primio udarce od Francisa Ngannoua, Alistaia Overeema ili Fabricia Werduma. Znao sam da mogu napraviti štetu ako pronađem mjesto za taj udarac, ali nisam očekivao da će tako pasti. Moram biti iskren", priznao je Cormier u intervjuu za Yahoo Sports.

Cormier je svjestan kako su male šanse da Miočića u Anaheimu ponovno završiti ekspresnim nokautom, ali vjeruje da Amerikanac hrvatskih korijena ima dovoljno drugih nedostataka na kojima može kapitalizirati uz što takođe smatra da je Miočić idealan tip protivnika za njega.

"Koliko god Miočić bio dobar, postoje veliki nedostaci i preočite rupe u njegovom stilu borbe. I mislim da ljudi toga nisu svjesni. To je bila jedna od njih, ali postoji još stvari koje su mi omogućile da ga dosta puta pogodim u toj jednoj rundi. Mislim da je to jednostavno dobar 'matchup' za mene. Jer na kraju krajeva, on je boksač-hrvač. A ako se borim protiv boksača-hrvača znam da ću na kraju pobijediti", zaključio je Cormier.

Je li Cormier u pravu i hoće li po drugi put zaredom pobijediti najtrofejnijeg teškaša u povijesti UFC-a, ili će Miočić pokazati da je prvi meč bio tek gaf, saznat ćemo za tjedan dana kada u Honda Centeru ponovno ukrste rukavice u ovom povijesnom revanšu.

Linker
25. travanj 2024 21:57