UFC

Cormier objasnio zašto je Khabib borbu završio trokutom: 'Krenuo je po polugu na ruci, ali...'

Daniel Cormier
 screenshot/YouTube
Ako je vjerovati Danielu Cormieru, Khabib Nurmagomedov za kraj je karijere napravio sjajnu gestu

Kraj borbe Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea donio je jednu zanimljivu situaciju. U situaciji gdje je Khabib mogao krenuti po Gaethjeovu ruku, nešto kao na kraju prve runde, odlučio se Dagestanac na tranziciju u trokut, kojim je nedugo nakon toga natjerao Gaethjea na tapkanje. Izgledalo je to kao dobar potez, odnosno tranzicija u zahvat kojim će borbu ranije završiti. No, Daniel Cormier tvrdi kako nije to bio razlog prelaska u trokut, nego da je zapravo u pitanju jedan velikodušan razlog.

Naime, preko riječima njegovog prijatelja i timskog kolege, Khabib je u drugi zahvat prešao zato što je mislio da bi polugom na ruci Justina mogao ozlijediti. Cormier je to ispričao u svom showu s Arielom Helwanijem na ESPN-u.

"Rekao mi je da je, gledajući intervjue koje su radili preko tjedna, primijetio kako Justin govori da neće tapkati ni u kom slučaju. Znao je da Justin nema namjeru tapkati. Kad je krenuo u završnicu borbe, bila je to omiljena pozicija njegovog oca, ulazak u polugu na ruku iz trokuta. To mu je bio najdraži očev način za završiti borbu. Tako da, kad je ušao u zahvat, išao je napraviti polugu na ruku. No, sjetio se onoga što je Justin pričao cijeli tjedan i odlučio je da ga ne želi ozlijediti pred roditeljima. Zato je otišao u trokut na vrat i uspavao ga", rekao je Cormier, nastavivši:

"Vjeruj mi, upravo to mi je Khabib rekao. Rekao je 'Nisam ga htio ozlijedio pred njegovim roditeljima pa sam si rekao da ću ga zatvoriti u trokut. Ako zaspe, zaspao je, probudiš ga i dobro je'. Upravo to mi je rekao. Nije htio ozlijediti Justina pred njegovim roditeljima."

Gaethje je svoje roditelje doveo na Fight Island, što je bilo njihovo prvo napuštanje SAD-a te su cijeli tjedan proveli s njim. Isto tako je otkrio kako će zaradom od ove borbe osigurati da mu majka više nikad ne mora raditi, nakon što mu se otac nedavno umirovio. Oni su borbu pratili iz Flash forum dvorane.

Ako je ovo stvarno istina, teško je zapravo pronaći riječi za taj Khabibov potez. Ali, isto tako je teško pomisliti koliko je on zapravo dobar borac, kad u takvom trenutku borbe može razmišljati i tome kojim će zahvatom završiti protivnika. Fascinantno!

Linker
27. travanj 2024 03:14