UFC

Cormier tvrdi da je pred meč s Miočićem imao koronu: 'Ovo nije opravdanje, Stipe se prekrasno borio'

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 screenshot/YouTube
DC tvrdi da je meč vjerojatno spasio Oura prsten, proizvod novog UFC-ovog partnera...

Daniela Cormiera dijelilo je šest tjedana do posljednjeg meča u karijeri kada je saznao da je njegov timski kolega pozitivan na COVID-19, uvod je teksta na Yahoo! Sportsu u čijem nastavku saznajemo i da je DC-ja pogodio virus koji je u velikoj mjeri paralizirao svijet.

Cormier je ipak na vrijeme saznao da je zaražen, a dio zasluga za to što nije morao otkazati borbu sa Stipom Miočićem pripisao je i Oura prstenu, odnosno proizvodu Oura Healtha, kompanije koja je novi partner UFC-a.

Riječ je, kako objašnjavaju američki mediji, o prstenu koji prati vaše zdravlje, prikuplja podatke i upozorava vas kada se pojave neki problemi.

A Cormier tvrdi da su se njegovi problemi pojavili kada se saznalo da je njegov timski kolega pozitivan na virus.

Bivši UFC-ov prvak išao se potom i sam testirati. Njegov prvi test bio je negativan, no Oura prsten natjerao ga je na još jednu provjeru...

"Počeo sam se osjećati nešto lošije. Opišimo to ovako: nisam bio bolestan, ali sam bio umorniji. Došao je ponedjeljak, vježbao sam i sparirao, odradio tri treninga... Osjećao sam se OK, ali malo umorno. Ne znam kako bih to drugačije opisao. No vratimo se malo unatrag, na srijedu prije toga. Ocjena moje spremnosti je bila 78, 79. To je ocjena koja vam govori kako biste trebali pristupiti danu. Kada je niska, onda vam govori da usporite. Koristim to mjesecima jer moje tijelo mora znati idem li u pravom smjeru", izjavio je Cormier pa nastavio:

"Ponedjeljak navečer, utorak ujutro se više nisam osjećao toliko dobro. Puls u mirovanju mi je bio na 50 otkucaja u minuti, a sad je na 57... Promijenila mi se i tjelesna temperatura", opisuje DC.

Iako Oura prsten nije mogao reći da Cormier ima COVID-19, dao mu je dodatne informacije na temelju kojih ga je potaknuo da posjeti doktora. Da to nije napravio, DC vjeruje da bi njegov meč s Miočićem bio ugrožen.

"Prsten mi je rekao da nešto nije u redu, otišao sam doktoru i saznao da sam imao COVID", otkriva bivši dvostruki prvak koji nije htio ovaj podatak koristiti kao opravdanje za poraz.

"Ovo uopće nije opravdanje. Miočić je pobijedio i borio se prekrasno. Ovo je zahvala Ouri što mi je dozvolila da se borim. Tko zna, možda bih samo nastavio istim tempom da nisam znao, ali ovako sam se uspio pravilno pobrinuti za sebe, vratiti treningu i boriti se za naslov svjetskog teškaškog prvaka. Mislim da to bez prstena ne bi bilo moguće", zaključio je Cormier i usput vjerojatno napravio najbolju moguću reklamu novom UFC-ovom partneru.

Linker
26. travanj 2024 15:32