UFC

Cormier usporedio svoju priču s Lesnarom i Miočićevu s Furyjem

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 screenshot
Daniel Cormier je trenutno u situaciji koja podsjeća na onu u kakvoj se nalazio Stipe Miočić nakon što mu je on u srpnju 2018. godine oduzeo teškaški naslov.

Stipe je tada, podsjetimo, kao najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a i jedini koji je tri puta zaredom obranio svoju titulu s razlogom zatražio instantni revanš, ali 'DC' je imao nešto drugačije planove.

Cormier je već tada jednim okom gledao prema mirovini, a prije nje htio je odraditi što unosniju borbu. Kao jedna takva se nametnula ona s Brockom Lesnarom... Uslijedilo je potom razdoblje u kojem se ignoriralo Stipu. Cormier je uporno obećavao da će mu dati priliku odmah nakon Lesnara, a možda i ranije ako Brock kojim slučajem odustane, no sve se to odužilo pa je Daniel u međuvremenu čak i odradio jednu obranu pojasa kada je svladao Derricka Lewisa.

"Rekao sam da ću pričekati Lesnara, a ako on ne bude spreman da ću se onda boriti sa Stipom", prisjetio se Cormier u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Stipe je svoju novu priliku strpljivo čekao, a onda u kolovozu na UFC 241 priredbi uzvratio Cormieru i ponovno zasjeo na tron, ali i počeo igrati njegovu igru... Sada je pak Miočić taj koji ima svoje planove. Naime, aktualnom UFC-ovom prvaku trenutno je od trilogije s Cormierom privlačniji susret s boksačkom zvijezdom Tysonom Furyjem koji posljednjih tjedana zabavlja javnost i borilački svijet svojom željom za prelazak u MMA.

"Vidio sam da nam se Tyson Fury želi pridružiti, a ja volim nove izazove. On je talentiran borac, tako da nema sumnje da bi na nogama bio jako opasan. Ako se želi boriti u Octagonu, itekako ću biti zainteresiran za to. No, ušao bih s njim i u ring, ja obožavam boksati i volio bih boksati protiv njega", nedavno je komentirao tu priču Miočić.

Cormier će se složiti da njegova situacija podsjeća na Stipinu, ali tvrdi da su to u stvarnosti dvije potpuno različite priče.

"Mislim da je to donekle ista stvar, ali u stvarnosti se puno razlikuje. Mislim da se to krivo tumači. Meni se Lesnar unio u lice. Ušao je u Octagon... Bit ću iskren i reći da sam onog trenutka kad je Lesnar otpao rekao - 'Hajdemo Stipi dati njegovu borbu'. Rekao sam da izaberemo datum i da on zaslužuje revanš. Mislim da su se tadašnja događanja krivo protumačila, ali sve je završilo onako kako sam rekao", ispričao je bivši prvak.

Idući meč trebao bi za Cormieru biti i posljednji.

"Učinio sam puno dobrog posla u UFC-u i ako oni samo razmišljaju o tome da mi daju borbu za naslov, to pokazuje njihovu dobru volju. Očito je da imaju plan kako dalje nakon što osvojim titulu, a to ću sigurno i napraviti te biti prvak. Osjećam se sjajno zbog njihove vjere u mene", zaključio je Cormier.

Linker
23. travanj 2024 01:04