UFC

Cormierov trener: 'Moguće je da više nikada nećemo vidjeti DC-a u akciji!'

 Jason Silva/AGIF/AFP
Koronavirus je doslovno zaustavio svijet, uključujući naravno i borilački sport. Svi čekaju kraj ove opake pandemije i normalizaciju stanja. UFC nije iznimka...

Trenutačno najveća briga UFC-a je bez sumnje održavanje UFC-a 249, koji je trebao biti zakazan za sredinu travnja i američki Brooklyn. S obzirom na povijest otkazivanja meča između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, ne čudi da je Dana White toliko odlučan da se dvoboj napokon i održi. Pa makar na Mjesecu...

No, što je s trećim dvobojem Stipe Miočića i Daniela Cormiera? Ako su informacije o ozljedi oka američko-hrvatskog borca točne, onda se UFC prvak polako vraća u trenažni proces i mogao bi za nekoliko mjeseci biti spreman za "rubber" meč s DC-jem. Pandemija koronavirusa će zasigurno zakomplicirati održavanje i tog dvoboja. A možda ga čak i "ubiti". Nitko, naime, ne zna koliko će pandemija trajati i kada bi se stanje trebalo vratiti u normalu, a UFC krenuti s priredbama.

Govoreći recentno u podcastu "Submission Radio", glavni trener AKA dvorane gdje trenira bivši prvak Cormier, Javier Mendez, je potvrdio da se DC možda više nikada neće boriti. Jedino što ga zanima jest revanš sa Stipom, a trenutačno je situacija potpuno neizvjesna.

"Postoji mogućnost da više nikada nećete vidjeti Daniela Cormiera kako se bori. On se zapravo i ne treba više boriti", potvrdio je Mendez sugerirajući da je jedan od P4P najboljih boraca svijeta i jedan od najuvjerljivijih UFC-ovih prvaka ikada, napravio dovoljno za nekoliko karijera, a ne za samo jednu.

"100 posto je moguće. On više ne treba nikome ništa dokazivati. Ovo je samo stvar toga želi li odraditi još taj meč ili ne želi", dodao je Mendez koji nema problem s tim da se njegov pulen već sada umirovi.

Cormier je nedavno bio u Las Vegasu, tijekom UFC-a 248, i tamo je govorio o srazu sa Stipom. Bivši prvak je uvjeren da su ozljede kumovale porazu u revanšu. Dojam je kako je isključivo meč protiv Miočića nešto što bi ga motiviralo da se još jednom vrati u Octagon. Pandemija koronavirusa i upitnost čitave stvari bi moglo rezultirati da ovog velikana i budućeg člana UFC-ove Kuće slavnih zaista više nikada ne vidimo u akciji. To bi bila velika šteta, ali s obzirom na sve je i realnost.

Linker
27. travanj 2024 06:30