UFC

Dana White nema nikakvih sumnji: 'Pobjednik ove borbe je najveći teškaš u povijesti!'

Stipe Miočić, Dana White i Daniel Cormier
 screenshot
Daniel Cormier ili Stipe Miočić u nedjeljno će jutro postati najveći teškaš u povijesti MMA-a

Jedna od najvećih trilogija u povijesti borilačkog sporta bit će u nedjeljno jutro zaključena, a Daniel Cormier i Stipe Miočić između sebe će odrediti tko je najbolji teškaš u povijesti. To je naziv koji se već neko vrijeme spominje oko pobjednika te borbe, a ništa drugačije razmišljanje nema niti predsjednik UFC-a, Dana White.

"Izuzetno sam nabrijan na ovu borbu. Oba borca su prije trilogije bili fenomenalni. Gledajući kako je Cormier dobio prvu borbu, a kako je Stipe dobio drugu, ovo je svakako jedna od najvećih trilogija ikad. Vidio sam neke debate o tome hoće li pobjednik ove borbe izaći iz Octagona kao najveći teškaš svih vremena. Mislim da nema nikakve potrebe za tom debatom. Pobjednik ove borbe je najveći teškaš u povijesti. Ne samo ove ere, nego u povijesti borilačkog sporta. Pogledajte samo protiv koga su se ova dvojica borili. Nakon borbe neće biti više nikakve sumnje tko je najveći", rekao je White na konferenciji za medije nakon Contender Seriesa showa.

Miočić je već sada teškaš s najviše obrana UFC naslova u povijesti i s najviše pobjeda u borbama za titulu. Cormier je, s druge strane, jedan od samo dvojice boraca koji su držali titulu poluteške i teške kategorije. No, za razliku od prvog koji je to uspio, Randyja Couturea, Cormier je to postigao u jačoj konkurenciji te uz samo dva poraza (tri, ako računamo poništeni od Jona Jonesa). Ako uspije po drugi put savladati Miočića, nitko neće moći prigovoriti njegovom odlasku u mirovinu s gore spomenutim nazivom. Kao što nitko neće moći pronaći niti jedan razlog da to ne bude Miočić, ako uspije povezati drugu pobjedu nad Cormierom u nizu.

Linker
19. travanj 2024 21:23