UFC

Dana White otkrio plan B u slučaju ozljede McGregora ili Cerronea

Anthony Pettis
 Screenshot/Youtube
UFC ima spreman plan B ukoliko dođe do ozljede jedne od zvijezda naslovne borbe nadolazeće UFC 246 priredbe u Las Vegasu 18. siječnja.

Prvi veliki UFC-ov event u 2020. predvodi povratnički meč Conora McGregora protiv Donalda Cerronea u velteru. Dok "Cowboy" traži prekid crne serije, McGregor se nada pobjedi kojom bi se približio novoj borbi za naslov prvaka. Nakon što je držao pojas u lakoj i perolakoj, Irac bi volio uzeti i onaj u velteru, ali nada se i revanšu s prvakom lake kategorije Khabibom Nurmagomedovim.

UFC ništa neće prepustiti slučaju na prvoj priredbi u novoj godini pa je tako pripremio i rezervni plan u slučaju ozljede McGregora ili Cerronea. Predsjednik UFC-a Dana White otkrio je kojeg aduta ima u rukavu.

"Anthony Pettis? Da, vjerojatno bismo se obratili njemu", odgovorio je White novinarima na pitanje o mogućoj zamjeni.

Pettis će biti spreman za borbu jer ima zakazan nastup na istoj priredbi u glavnom dijelu programa protiv Carlosa Diega Ferreire. Nekadašnji prvak lake kategorije u posljednjem je nastupu u kolovozu upisao poraz od Natea Diaza, a u posljednje četiri godine nastupao je u promjenjivoj formi (4-6). Zanimljivo je da je Pettis već pobijedio Cerronea 2013. body kickom u prvoj rundi, a iako se s McGregorom još nije susreo, obojica su ranije najavljivali mogućnost međusobnog okršaja.

Pettisov sljedeći protivnik Ferreira u UFC-u je od 2014., a u devet borbi ima sedam pobjeda i dva poraza. Trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a tri je ostvario u posljednjih godinu dana (Kyle Nelson, Rustam Khabilov, Mairbek Taisumov).

Linker
19. travanj 2024 10:08