UFC

Dana White otkrio što je sljedeće za McGregora: 'Bit će to najveća borba u povijesti ovog sporta!'

Dana White
 Screenshot/Youtube
Conor McGregor impresivnim je nastupom u samo 40 sekundi pobijedio Donalda Cerronea u glavnoj borbi UFC 246 spektakla u Las Vegasu.

"The Notorious" se vratio u oktogon nakon više od godinu dana i poraza od Khabiba Nurmagomedova, a prvom pobjedom u tri godine ponovno je na korak od borbe za pojas. Predsjednik UFC-a Dana White nakon meča je otkrio što je sljedeće za McGregora.

"Oduševio me je! Izgledao je nevjerojatno! Više neću reći ni riječ protiv njegovog nastupa u velteru", rekao je White: "Znam da uvijek ima kritičara, ali izgledao je brzo, udarao je snažno, imao je plan i završio je vrlo čvrstog momka koji je došao pobijediti".

U tjednu prije meča White je još jednom potvrdio da će McGregor, ako pobijedi Cerronea, dobiti priliku za revanš s Khabibom, kojeg čeka okršaj s Tonyjem Fergusonom. Nakon što je Conor oduševio svijet velikim povratkom, novinari su pitali Whitea tko je sljedeći u moru potencijalnih protivnika, koji se sada protežu u najmanje tri kategorije.

"Uvijek ima netko zanimljiv za Conora, uvijek se netko želi boriti s Conorom. Što ima najviše smisla? Prije borbe s Khabibom, Conor je imao puno osobnih problema i ozljeda, opsjednut je s tim revanšom, zna da nije bio dobar. Khabib je još uvijek neporažen, govorimo o njegovom MMA naslijeđu... Nakon ovog večeras i s Khabibovom slavom nakon prve borbe s Conorom, to će biti meč kao Ali - Frazier. To je borba koju treba dogovoriti. Borba s Masvidalom ne nudi titulu. Khabib je ta borba, važna je i za Khabibovo naslijeđe. Ako ima pobijedu protiv McGregora, pobijedi Fergusona i opet McGregora, može se umiroviti s 30 godina i s pobjedama protiv najvećih", objasnio je White.

"Khabib - McGregor bit će najveća borba u povijesti kompanije i ovog sporta. Puno je mogućih kombinacija, puno toga ima smisla, ali moram vidjeti što on želi. Mislim da želi borbu s Khabibom i spreman je čekati. I ja bih volio vidjeti Conora u tri borbe do kraja godine, volio bih ga vidjeti i protiv Masvidala, ali borba McGregora i Khabiba bila bi velika za njihovo naslijeđe i sport", dodao je.

Ipak, sve ovisi o ishodu meča Khabiba i Fergusona u travnju. U slučaju da Khabib izgubi, McGregoru revanš možda neće biti toliko primamljiv.

"Conor želi pojas, neovisno o tome tko ga drži", jasan je White.

U UFC-u već razmišljaju i o lokaciji velikog revanša.

"Možemo tu borbu napraviti bilo gdje. Na stadionu u Dallasu, u londonskoj O2 Areni, Madison Square Gardenu u New Yorku. Vidjet ćemo što ima najviše smisla. Moskva ne dolazi u obzir. Las Vegas obično ima najviše smisla kada se radi o tako velikoj borbi, ali nažalost Khabib nije fan Vegasa".

No, pitanje je i hoće li uspjeti nagovoriti Khabiba na revanš s Conorom jer je Dagestanac u nekoliko navrata rekao da Irac treba zaslužiti borbu za pojas pobjedama u kavezu.

"Khabib je bogat, ima preko 50 milijuna dolara. Ali nikad nije odbio borbu. On to ne radi, nije njegov stil. On mrzi McGregora, i McGregor mrzi njega", rekao je White.

Linker
15. travanj 2024 12:50