UFC

Dana White otkrio vijest u vezi Khabiba i Gaethjea koja će nas sve oduševiti

Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje
 screenshot/YouTube
Dana White otkrio je zanimljivu informaciju o terminu održavanja UFC 254 priredbe

Nakon što smo pri prvom odlasku UFC-a na Fight Island doživjeli razočaranje činjenicom da će se borbe održati u terminima prilagođenim američkoj borilačkoj publici, potpuno neočekivano došla je vijest koja će nas sve oduševiti, a tiče se UFC 254 priredbe koju će 24. listopada predvoditi Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje.

Naime, nakon što je prošlogodišnja UFC 242 priredba iz Abu Dhabija emitirana u europskom "prime timeu", to će se dogoditi i s ovom priredbom, odnosno borbe će se održavati u večernjim satima u Europi te u poslijepodnevnim u Americi. To je informaciju iznio novinar Contreras Legaspi, koji se prošle večeri nalazio u Las Vegasu na Contender Seriesu.

Točno vrijeme nije poznato, ali možemo se prisjetiti kako je bilo 7. rujna prošle godine. Tada je glavni program započeo u 20 sati po srednjeeuropskom vremenu, a uvodni u 17 sati. Pretpostavlja se da bi nešto tako moglo biti slučaj i ovog puta.

Iako je navedeno da je ta odluka donesene zbog europske publike koja želi gledati Khabiba, ne možemo biti sigurni oko toga je li to bila odluka UFC-a ili je tu ipak djelovao i sam Khabib. Naime, UFC-ovi prvaci ipak imaju pravo glasa u ovakvim situacijama, posebno ako bi UFC-ova praksa njima mogla škoditi. U Khabibovom slučaju to je svakako tako, budući da on za ove pripreme nije putovao u Ameriku. Tako bi morao mijenjati cijeli svoj bioritam da bi nastupio oko 5 ili 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, što je do sada bila praksaa za glavne borbe UFC priredbi na Fight Islandu.

Sve u svemu, u nedostatku europskih priredbi smo već gotovo i zaboravili kako je to gledati UFC u živo, a da nije u "gluho doba noći". Sjajno je znati kako ćemo se toga 24. listopada nakon moći prisjetiti.

Linker
25. travanj 2024 15:14