UFC

Darren Till doživio tešku ozljedu u borbi protiv Whittakera

Till vs. Whittaker
 screenshot
Nekoliko mjeseci odmora trenutno je ispred Darrena Tilla, nakon teške ozljede iz posljednje borbe

Pet rundi odrađenih proteklog vikenda u borbi protiv Roberta Whittakera rezultiralo je teškom ozljedom Darrena Tilla, koji je spomenutu borbu izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako se tijekom borbe to nije moglo primijetiti te čak niti Darren nakon iste nije smatrao da se dogodilo išta ozbiljno, tek nakon što je napustio Fight Island saznao je nimalo ugodnu dijagnozu.

Till je doživio puknuće medijalnog kolateralnog ligamenta koljena (MCL), a njegov trener vjeruje kako se to dogodilo već tijekom druge runde borbe. To je vrlo teška ozljeda i teško je očekivati kako ćemo Tilla ove godine ponovno vidjeti u borilištu. Naravno, nećemo takvu opciju odbacivati, jer je bilo svakakvih primjera, no situacija trenutno ne izgleda najbolje.

"Liječnici su fascinirani što je posljednje tri runde uopće mogao stajati na nogama. Sad mu slijedi šest tjedana imobilizacije, nadamo se da će se nakon toga popraviti stanje", rekao je Tillov trener Colin Heron za ESPN.

Svojim nastupom Till je bio zadovoljan te smatra kako su presudile nijanse, koje su u sličnim ranijim borbama odluku odnijele na njegovu stranu. Nadao se još jednoj borbi ove godine, protiv nekoga u sličnom statusu unutar kategorije, no trenutno o tome nema pravo razmišljati. Cilj je pridržavati se liječničkih uputa. Na taj način će se gotovo sigurno vratiti u dvoranu najbrže moguće.

Linker
19. travanj 2024 20:29