UFC

Darren Till: Ovo mi je bila jedna od najtežih borbi u karijeri, lakše bih se nosio s Adesanyom

Darren Till i Robert Whittaker
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Engleski borac osvrnuo se na poraz i objasnio zašto Roba smatra težim suparnikom od aktualnog prvaka

Robert Whittaker pokvario je u Abu Dhabiju planove Darrena Tilla koji je namjeravao upisati pobjedu, a potom i napasti tron srednje kategorije.

U sudaru bivših velteraša, sjajni Australac opravdao je ulogu blagog favorita te slavljenički obilježio svoj povratak u Octagon, prvi nakon gubitka titule.

S druge strane, Till nije imao nimalo razloga za slavlje. 27-godišnjak iz Liverpoola mogao je pobjedom dobiti toliko toga, ali sada se njegova situacija u potpunosti izmijenila te nam pogled na posljednje rezultate otkriva da je upisao tri poraza u zadnja četiri nastupa.

"Dobro sam. Ovo je vjerojatno jedna od najtežih borbi u kojima sam sudjelovao. Bilo je toliko stresno, poput šahovske bitke. Kao da niti jedan nije htio ispaljivati udarce, ali svaki puta kada bi ih ispalili, onda bi svim srcem ušli u to. Mislim da sam ja njega zakačio više puta nego on mene, barem s onim snažnim udarcima. Smatram i da smo bili na 2-2 kod ulaska u petu rundu i da je u očima sudaca presudilo ono njegovo rušenje. No, opet, ja sam se vraćao na noge svaki put i možda je to poništilo njegov učinak. Ne znam ni sam", izjavio je Till na press konferenciji.

Darren je potom izrazio želju da s Whittakerom odradi revanš, ali i zaključio kako bi Israel Adesanya za njega bio lakši suparnik o Roberta.

"Poštujem ga, ali mislim da bi to vjerojatno bila lakša borba za mene. Obojica smo sjajni udarači. Israel je odličan MMA borac, ali čisti udarač. Rob, s druge strane, kombinira razne stvari i divlji je u usporedbi sa mnom. No, znam da ćemo se Israel i ja jednoga dana obračunati. Dajte mi malo vremena. Vratit ću se i nekoga nokautirati", zaključio je Till.

Linker
18. travanj 2024 23:29