UFC

Dos Santos: Ryan Bader? Dobar je, ali je Stipe Miočić najbolji teškaš svijeta!

Ryan Bader i Stipe Miočić
 Ilustracija
Tko je najbolji MMA teškaš na svijetu? Velika većina MMA fanova će reći da ta titula zasluženo pripada UFC prvaku Stipi Miočiću. No, očekivano, konkurencija iz Bellatora misli drugačije.

Prvi je tu titulu Stipi oduzeo predsjednik Bellatora Scott Coker ustvrdivši da je njegov dvostruki šampion Ryan Bader "najopakiji čovjek na svijetu, a ne Miočić". Nije trebalo proći previše vremena da se oglasi i sam Bader, ustvrdivši isto. Dapače, rekao je da je u prošlosti trenirao s Miočićem i da je siguran da je bolji od njega.

Što o svemu kaže bivši UFC prvak u teškoj kategoriji, a danas i dalje "contender" gotovo na samom vrhu - Junior dos Santos?

Zamoljen da on sam procjeni tko je najbolji od najboljih, Dos Santos u taj razgovor gura UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa. Dugo se priča da bi se Jones mogao okušati među većom konkurencijom, no za sada se drži kategorije do 93 kilograma.

"Jon Jones je broj 1 kada govorimo o najopakijim ljudima na svijetu. Zapravo bolje je reći da je on P4P najbolji borac svijet i mislim da bi prošao jako dobro i u teškoj diviziji", izjavio je JDS za MMAFighting.

Ipak je dodao da ne može biti potpuno siguran s obzirom na razlike koje postoje u natjecanju između dvije težinske kategorije.

"Ali malo je ipak drugačije. Nema previše razlika, ali ima više snage u udarcima, više snage u grapplingu, više snage općenito", dodaje Dos Santos.

I Bader, kojeg Coker gura kao najboljeg teškaša svijeta, je donedavno bio poluteškaš. Čini se kako se jednako dobro, pa možda i bolje, snašao u kategoriji iznad 93 kilograma gdje za sada dominira u Bellatoru. Ipak, "Cigano" ne vjeruje da je bolji od Stipe Miočića.

"Ne slažem se da je Bader bolji od Stipe. Mislim da je Ryan Bader odličan borac, ali ne slažem se da je najbolji. Nije najbolji jer je Stipe Miočić najbolji u ovom trenutku. Ali da, Ryan Bader je tip koji može nokautirati svoje protivnike, dobar je u grapplingu, uvijek se dođe boriti. Ali je u ovom trenutku ipak daleko od toga da je najbolji teškaš svijeta", zaključio je bivši prvak.

Linker
20. travanj 2024 07:06