UFC

Dustin Poirier: Gaethje ima najveće šanse pobijediti Khabiba

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier
 Screenshot/Youtube
UFC-ovog prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri, obrana pojasa protiv Tonyja Fergusona 18. travnja, ali mnogi su uvjereni da će i nakon tog meča Dagestanac ostati na tronu. Među njima je i Dustin Poirier, posljednji Khabibov protivnik.

Poirier (25-6 MMA, 17-5 UFC) je u rujnu u Abu Dhabiju izgubio od prvaka gušenjem u trećoj rundi, čime je završio njegov niz od šest borbi bez poraza tijekom kojeg je zaredao pobjede protiv Anthonyja Pettisa, Justina Gaethjea, Eddieja Alvareza i Maxa Hollowaya. Iako je Gaethjea (21-2 MMA, 4-2 UFC) uspio savladati prekidom u borbi večeri 2018., Poirier vjeruje da upravo njegov bivši protivnik ima najveće šanse zaustaviti Khabiba (28-0 MMA, 12-0 UFC).

"Mislim da bi ga Gaethje mogao pobijediti. On je sposoban držati se dalje od ograde, ići prema sredini, a ako i bude srušen, može se vratiti na noge. Mislim da bi takav tip, koji riskira, bori se, ima kukove i hrvačko znanje kako se obraniti, mogao Khabibu stvoriti probleme", analizirao je Poirier.

Khabib će i u 29. meču karijere pokušati ostati neporažen, a Poirier ne vjeruje da ga Ferguson može zaustaviti.

"Mislim da će Khabib pobijediti Fergusona. To je MMA i sve je moguće, ništa nije sigurno, ali mislim da će biti bolji natjecatelj. Ako je Kevin Lee mogao nadhrvati Tonyja, a mislim da je i Danny Castillo to uspio, onda će definitivno i Khabib to moći učiniti", rekao je Poirier.

Linker
25. travanj 2024 17:45