UFC

Edgar debitira u bantamu borbom protiv jednog od najvećih talenata kategorije

Frankie Edgar
Frankieja Edgara 25. siječnja na UFC Fight Night 166 priredbi čeka težak debi u bantam kategoriji.

'The Answer' će nastupiti u Sjevernoj Karolini, a protivnik će mu biti opasni i iznimno talentirani Cory Sandhagen. Njihov meč je naknadno službeno potvrđen, baš kao i onaj Juniora Dos Santosa i Curtisa Blaydesa, koji nastupaju na istom eventu.

Bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji u svojoj 38. godini konačno se odlučio okušati među društvom iz bantama. Upravo je to kategorija u kojoj su ga mnogi godinama htjeli vidjeti, no Edgar se nakon uspješnog poglavlja u lakoj prvo spustio u perolaku. Tamo je u startu bio jedno od najvećih imena te je u svom debiju odmah napao titulu tadašnjeg prvaka Josea Alda, no Brazilac se pokazao kao prevelik zalogaj i na UFC 156, ali i na UFC 200 priredbi kada su se ponovno susreli, ali u borbi za privremeni pojas.

Novi pokušaj da ugrabi 'zlato' u perolakoj, Edgar je imao u srpnju ove godine, ali je u Edmontonu jednoglasnom sudačkom odlukom slavio Max Holloway. To je ujedno bio i posljednji Frankiejev nastup i borba nakon koje je očito shvatio da će do nove prilike u perolakoj teško doći.

Sada je pred Edgarom nova misija. On stiže u bantam kategoriju za koju je po mnogima idealno građen. Njegovo novo poglavlje kreće s Coryjem Sandhagenom. Za neke se tu radi o možda nepoznatom imenu, ali Cory je itekako opasan borac i 27-godišnjak čije su predstave u Octagonu impresionirale mnoge.

'The Sandman' iz Elevation Fight Tima u dosadašnjoj je karijeri ostvario 12 pobjeda i samo jedan poraz, a neporažen je otkako se u siječnju 2018. priključio UFC-u. Od tog je trenutka upisao pet pobjeda, a posebno su odjeknule posljednje dvije u kojima je svladao elitu iz bantama - Johna Linekera i Raphaela Assuncaa.

Težak meč za Edgara, ali i ispit koji će najbolje pokazati ima li još uvijek sve što mu je potrebno da ponovno preuzme tron...

Linker
26. travanj 2024 10:30