UFC

Fenomenalne brojke za UFC i ESPN: Walt Disney otkrio kolika je zapravo bila prodaja UFC 246 priredbe

Conor McGregor
 screenshot/Youtube
Pojavile su se prve prave informacije po pitanju PPV prodaje UFC 246 priredbe emitirane putem ESPN+ servisa. One su iznešene prilikom izlaganja financijskog izvještaja Walt Disney kompanije, inače većinskog vlasnika ESPN-a.

Tim putem se čelnicima kompanije obratio trenutni izvršni direktor Robert E. Iger koji je prokomentirao rezultate svih kompanija i servisa kojima je Disney vlasnik. Naravno, nama najzanimljiviji dio onaj je koji se tiče ESPN+, servisa koji od početka prošle godine posjeduje ekskluzivna prava za emitiranje svih UFC sadržaja u SAD-u.

"Kad pogledamo sve što se događa, moramo biti izuzetno zadovoljni rastom ESPN+ servisa. Završili smo prošli period sa 6.6 milijuna pretplatnika, a ovog ponedjeljka nalazili smo se na 7.6 milijuna. Moramo biti više nego zadovoljni partnerstvom s UFC-om i nedavno borbom McGregora i Cerronea koja je upisala oko milijun PPV prodaja te oko pola milijuna novih pretplatnika. Nastavit ćemo raditi na tom servisu na dnevnoj bazi", rekao je Iger.

Do sada su u javnost izašle informacije kako UFC i ESPN mogu biti zadovoljni, no ovo su prve konkretne brojke koje izgledaju i više nego dobro. Naime, UFC je bio spreman na pad brojke prodanih prijenosa, budući da je sada za to prvobitno potrebno biti pretplatnik ESPN+ servisa. Ovi podaci govore kako je veliki broj fanova to već odradio, no isto tako i kako se samo na račun jedne priredbe dobio ogroman broj novih pretplatnika. Transkript cijelog razgovora možete vidjeti na OVOM linku.

Brojka od jednog milijuna po mišljenju stručnjaka može se izjednačiti s dva milijuna nekadašnje prodaje, ako se gleda po razini interesa. Osim toga, ako se ove brojke potvrde, Conor McGregor postat će prvi borac u UFC povijesti koji je šest puta prešao brojku od jednog milijuna prodanih prijenosa. Trenutno po tom pitanju dijeli prvo mjesto s Brockom Lesnarom, koji je pet puta išao preko sedam znamenki.

Linker
23. travanj 2024 04:50