UFC

Fenomenalni okršaj muha kategorije najbolja je borba UFC 240 priredbe

Pantoja vs. Figueiredo
Bonus za najbolju borbu UFC 240 eventa pripao je Deivesonu Figueiredu i Alexandru Pantoji, koji su odradili fantastičnu borbu muha kategorije. Izvedbe večeri odlaze Hakeemu Dawodu i Geoffu Nealu.

Borba Figueireda i Pantoje teško je mogla doći u boljim trenucima za kategoriju u kojoj nastupaju. Posljednjih tjedana muha kategorije doživjela je neke pozitivne vijesti kojima se ostavio dojam da neće biti ukinuta barem još neko vrijeme. No, još uvijek ništa nije sigurno, budući da je broj njenih boraca i dalje jedva dvoznamenkast. Trebala je baš neka ovakve borba. Ova dva brazilska borca odradili su pravi 15-minutni rat u kojem je publika bila na nogama i ovo je zapravo bio jedan od lakše dodijeljenih "Fight of the Night" bonusa.

Obojici je to prvi bonus u karijeri, no onaj koji će se itekako pamtiti. Figueiredo je došao do pobjede nakon kojeg je vrlo blizu napadu na titulu. Da je to uspio Pantoja, on bi se napadu na pojas možda već sad mogao nadati.

Do svog prvog bonusa u karijeri došla su i oba borca nagrađena u kategoriji izvedbe večeri. Nakon što to nije ranije dobio za spektakularan nokaut protiv Franka Camacha, Geoff Neal ovog je puta nagrađen za pobjedu u sjajnoj borbi protiv Nika Pricea. Drugi laureat je Hakeem Dawodu, koji je "high kick" udarcem upisao pobjedu u svojoj borbi.

Linker
19. travanj 2024 10:35