UFC

Ferguson objasnio zašto je odbio ponuđenu borbu: 'Tog su tipa htjeli platiti više nego mene'

Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Tonyju Fergusonu je osim Dustina Poiriera za borbu na UFC 254 eventu bio ponuđen još jedan protivnik

Mnogi su se veselili povratku Tonyja Fergusona u Octagon, nakon što je u svibnju doživio poraz kojim je prekinut njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda. "El Cucuy" je u borbi protiv Justina Gaethjea izgledao tako da su se mnogi pitali gdje je nestao onaj borac koji je tako dominantno godinama prolazio kroz protivnike i kojeg su apsolutno svi željeli vidjeti protiv Khabiba Nurmagomedova.

Gaethje mu je na kraju oduzeo privilegiju da se idući bori s Dagestancem, no mogao je Tony imati priliku odmah ponovno status izazivača izboriti. No, prvo mu je Dustin Poirier otkazao borbu, a onda je i on odbio boriti se protiv Michaela Chandlera i to uz konkretan razlog.

"Oni su mi pokušali dovesti nekog novog tipa za koga ja nemam pojma tko je. Pogledajte samo s marketinškog aspekta. Tip nema niti sto tisuća pratitelja na Twitteru. I onda ga mislite baciti protiv mene na Khabibovu priredbu? U redu razumijem, no ne možete ga platiti više nego što bi platili nas. On do sada nema ni sekunde u UFC-u", rekao je Ferguson tijekom MMA Showa Ariela Helwanija, aludirajući na to kako je UFC imao namjeru Chandleru dati veći honorar nego što je bio planiran njemu i Poirieru, koji je upravo zbog toga i odustao od borbe.

Ferguson se želi boriti za titulu, no shvaća da prije toga treba vratiti se pobjedama. To mu je potpuno u redu, sve dok je s financijske strane sve ovako kako on smatra da je pošteno.

"Svi želi moju borbu protiv Khabiba, zar ne? No, ja ju moram ponovno zaslužiti. Preko koga, hoće li to biti Dustin ili Chandler? Uistinu mi nije bitno. Smatrao sam ovo turnirom, a oni sad žele ubaciti nove ljude. Bila je sad godišnjica borbe Khabiba i Conora, zar ne? To se ne bi dogodilo da meni nisu oduzeli moj pojas. Tako da, je**te se. Platite mene, a ne tog klauna", poručio je.

U tim trenucima se već u potpunosti prebacio u svoj "El Cucuy mod", gdje pitanja zapravo nije niti potrebno postavljati nego on sam vodi svoj show.

"Kao što sam već rekao, nemam ništa protiv Chandlera. Dustine, nemam ništa niti protiv tebe. No, isto tako nemam više namjeru nekome pomagati. Justin Gaethje, što se mene tiče, imaš potpuno pravo osvojiti taj pojas", rekao je tijekom svog monologa Tony, dodavši objašnjenje posljednjeg navoda:

"Šaljem te po svoj pojas, jer tvoje dupe ću isprašiti, vratit ću ga u svoje vlasništvo. Tako da je ovo poruka za tebe i za debeloglavog, poruka za vas oba glupana. Moje borilište, moje vrijeme."

Tony je na kraju dodao kako mu je sad glavno boriti se što prije. Neovisno o protivniku i o kategoriji, sve dok su ostali uvjeti onakvi kakve on smatra pravednima.

Linker
16. travanj 2024 07:57