UFC

Ferguson želi borbu za prvog izazivača, ima dva protivnika na umu

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Tony Ferguson spreman je za povratak i borbu koja bi mu mogla donijeti poziciju prvog izazivača

Većina fanova i medija bila je iznenađena načinom na koji je Justin Gaethje u svibnju savladao Tonyja Fergusona. "El Cucuy" bio je favorit protiv zamjenskog protivnika, no na kraju nije bio niti blizu izdanju potrebnom za pobjedu. Zapravo, jedino čime je impresionirao bila je srčanost i izdržljivost, no niti uz to nije uspio izdržati barem do kraja borbe. Poražen je dominantno i poražen je prekidom, nakon čega se na neko vrijeme povukao iz uobičajenih aktivnost. Nakon 12 pobjeda u nizu, poraz je ipak nešto na što je gotovo i zaboravio kako izgleda.

"Poslušao sam svog trenera i uzeo sam si malo vremena. Bilo je dobro, drago mi je da sam proveo vrijeme s obitelji. Otišli smo u prirodu, gdje smo se opustili i gdje sam mogao razmišljati o svojoj budućnosti. Nisam bio sretan u posljednjoj borbi niti sam sretan kako sam je odradio, to moram priznati. Uživao sam u primanju udaraca, a to si više ne smijem dozvoliti. Uzbuđen sam oko budućnosti, uistinu jesam", rekao je Ferguson Arielu Helwaniju, dodavši kako je sad spreman i kako je ono što se dogodilo u Jacksonvilleu ostavio iza sebe.

Smatra kako je, gledajući na sve što je napravio prije borbe protiv Gaethjea, zaslužio borbu za poziciju prvog izazivača. Nju vjeruje kako može odraditi protiv dva protivnika. Jedan bi bio Conor McGregor, dok je drugi Dustin Poirier.

"Oni su oba dobri borci, itekako dobri. No, mi smo svi elita i top 5 s razlogom. Ako se Conor želi boriti, ja sam spreman za to. Volio bih se boriti protiv kontra garda. Mislim da bih tu bio jako dobar, sjetite se kako je bilo protiv Edsona Barboze. No, nije mi bitno. Protivnici se mijenjaju, tu je COVID, svašta se može dogoditi u trenutku i na to trebamo biti spremni. Ako mi žele ponuditi Conora ili Poiriera, prihvatit ću. I onda se pobjednik treba boriti protiv pobjednika borbe Khabiba i Gaethjea", objasnio je, da bi još dodao:

"Zanimaju me borbe protiv Khabiba, Poiriera i McGregora. Pitate se zašto? Prije svega zbog talenta koji posjeduju, niti zbog bilo čega drugog. Respektiram ono što posjeduju."

Ferguson se nada da bismo ga u akciji mogli gledati već početkom jeseni.

Linker
24. travanj 2024 19:12