UFC

(FOTO) Junior Dos Santos nikad nije izgledao mršavije i izrezanije

Junior Dos Santos
 Instagram
Junior Dos Santos za svoju je iduću borbu odlučio napraviti neke bitne izmjene i korekcije

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, Junior Dos Santos, još jednom je zaustavljen u pokušaju povratka na vrh. Zapravo, porazom koji mu je u siječnju nanio Curtis Blaydes, po prvi put u karijeri izgubio je dvije borbe u nizu. To ga je natjeralo na neke promjene, a već prve bi se trebale vidjeti u njegovoj idućoj borbi. "Cigano" će nastupiti 15. kolovoza na UFC 252 priredbi, koju predvodi treća borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera, gdje će mu se suprotstaviti Jairzinho Rozenstruik.

Ona glavna promjena kod Juniora trebala bi biti po pitanju fizičke konstitucije. Brazilac je odlučio krenuti na dijetu te je počeo raditi s novim nutricionistom. Nekim prvim rezultatima pohvalio se već prije tri tjedna na Instagramu, gdje se jako dobro moglo vidjeti kako ovo više neće biti isti JDS na kakvog smo navikli.

Borbu protiv Blaydesa odradio je Junior sa 112 kilograma, no vidjelo se da je, da se tako izrazimo, opušteniji nego ranije. Borbu prije toga, kad je poražen od Francisa Ngannoua, bio je još jedan kilogram teži. Vrijedi spomenuti kako je tek nešto lakši 2017. godine napao titulu i Stipu Miočića. Zapravo, većinu karijere Junior se kretao oko 110 kilograma, no uz gotovo savršeno posloženu građu. Jasno mu je bilo kako nešto mora promijeniti.

Iz fotografija koje je svijetu priložio možemo zaključiti kako će Junior biti lakši nego ikad do sada. Kao boksač, kojem je savršeno kretanje uvijek bilo najjače oružje u Octagonu, vjerojatno je shvatio da je s godinama usporio te da tu brzinu može vratiti ako žrtvuje ponešto kilograma te automatski time i snage.

Jairzinha bi svakako trebao čekati pokretniji Dos Santos, što je svakako problem za Surinamca, koji će se najviše pouzdati u snagu svog pojedinačnog udarca. Junior, s druge strane, već dugo nikoga nije klasično nokautirao i lako je zaključiti da će za pobjedu morati raditi, možda čak i svih 15 minuta borbe. Za to će mu trebati dobra kondicija, a vjerujemo da upravo na tome ovaj globalno popularni borac najviše radi.

Linker
19. travanj 2024 09:56