UFC

(FOTO) Pogledajte kako su suci bodovali meč, Miočić i Cormier ih podijelili kod dvije runde

Stipe Miočić
 screenshot/YouTube
Bodovni suci borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera prvaku su jednoglasno dodijelili tri runde

Suci Derek Cleary, Sal D'Amato i Junichiro Kamijo dobro su odradili svoj posao bodovanja borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera te nakon iste neće biti nikakvih repova. Ukratko, Stipe Miočić uvjerljivo je i jednoglasno uzeo pobjedu, tako što su mu po mišljenju sva tri suca jednoglasno pripale tri runde, dok su mu dvojica od trojice dodijelili po još jednu.

Što se tiče tri jednoglasne runde, riječ je o drugoj, u kojoj je Cormiera doveo u velike probleme, trećoj gdje je nastavio raditi dobar posao te posljednjoj rundi, u kojoj je inteligentnim pristupom izbjegao svaku potencijalnu opasnost te je odličnim radom u klinču iskontrolirao borbu do njenog kraja.

No, Miočić je, unatoč podijeljene dvije runde, u kojima su se suci podijelili u korist Cormiera, već prije posljednje dionice imao dovoljnu prednost da je čak imao luksuz da tu rundu i izgubi. Jasno, ovako je svakako uvjerljivije i dominantnije te nitko na njegovu pobjedu ne može prigovoriti.

Prvu rundu su u korist Cormiera bodovali suci Cleary i Kamijo, dok je D'Amato smatrao da je Miočić napravio više. Što se tiče četvrte runde, nju je Kamijo ponovno bodovao u korist izazivača, da bi mu se pridružio D'Amato, no Cleary je ovdje bio na strani Miočića. Najvažnije je da nikakve dvojbe oko konačnog zbroja nema.

Ispod teksta možete na grafici vidjeti kako je to bodovanje izgledalo.

Linker
18. travanj 2024 17:45