UFC

Gaethje uz opaku najavu objasnio zašto bi upravo on mogao zaustaviti Khabibovo najjače oružje

Justin Gaethje i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Izazivač je pun samopouzdanja, a pred veliki okršaj u Abu Dhabiju progovorio je i o taktičkoj pripremi

UFC 254 više nam se ne čini tako daleko. 24. listopada je iza ugla, a Justin Gaethje vjeruje da je upravo to dan kada će šokirati svijet i detronizirati najdominantnijeg borca današnjice - Khabiba Nurmagomedova.

Aktualni prvak u lakoj kategoriji još uvijek je neporažen u profesionalnoj karijeri te iza njega stoji stopostotni učinak od 28 pobjeda iz isto toliko nastupa. Khabib djeluje nezaustavljivo. Možda za mnoge, ali ne i za svog idućeg izazivača Gaethjea.

Iako i Justin prepoznaje gdje je Dagestanac najopasniji, on nimalo ne dvoji kako posjeduje vještine s kojima može odgovoriti na Khabibove napade. A jedno od područja u kojima mnogi vide prednost za prvaka je njegovo impresivno hrvanje.

No, ima i Gaethje nešto za reći na tu temu. 31-godišnji Amerikanac počeo je s hrvanje kada je imao samo četiri godine. Tijekom karijere dvaput je bio prvak Arizone kao predstavnik srednje škole u Saffordu, a nešto kasnije je postao i NCAA Division I i All-American hrvač tijekom razdoblja provedenog na Sveučilištu Sjevernog Colorada.

"Čitav život se bavim hrvanjem, a veliki dio hrvanja je taj da protivniku onemogućite da vas sruši i zadrži u parteru. To mi je bio glavni fokus dok sam hrvao. Nikad nisam imao sjajni napadački dio, ali niste me mogli srušiti, niste me mogli držati. To ću iskoristiti ovoga puta. Vrlo je važno ostati na nogama. Pa nemam ja namjeru ući u hrvački meč s Khabibom. Niti mislim kako bih ga mogao pobijediti u hrvačkom okršaju, jer se jednostavno nisam fokusirao na hrvanje tako da pobijedim u hrvačkom meču. Ja sam konstantno radio na svojoj obrani", objasnio je Justin na druženju s medijima.

A što će se dogoditi ako Khabib ipak probije njegovu obranu?

"Ako me sruši, natjerat ću ga da radi kao da mu život ovisi o tome. Moram se pobrinuti da mu zaprijetim s nečime zbog čega će oklijevati sljedeći put", dodao je Gaethje pa za kraj otkrio svoj plan:

"Želim ga natjerati da odustane. Želim da shvati kako sam ja superioran sportaš i superioran muškarac u odnosu na njega. To je cilj u ovoj igri", zaključio je 'The Highlight'.

Linker
26. travanj 2024 04:44